У першому матчі другого туру зафіксовано другу нульову нічию чемпіонату. Бразильці не змогли зламати опір збірної Мексики. Фатальним вважати цей промах, либонь, не варто, бо в останньому турі пентакампеони зіграють з аутсайдером — Камеруном.
Бразилія та Мексика набрали по чотири очки, і, незалежно від результату паралельної зустрічі, залишаться на чолі квартету. У цьому матчі господарі мундіаля володіли м’ячем, територією й ініціативою. А мексиканці дуже надійно діяли в обороні, де протягом усього поєдинку тримали великі сили. Вони атакували епізодично й обмеженою кількістю гравців. А основною їхньою зброєю стали удари здалеку, які не лягали в ціль, хоча деякі з них були близькими до мети.
А бразильці можуть скаржитися самі на себе і на воротаря мексиканської команди Гільєрмо Очоа, який упіймав кураж і витяг кілька надскладних м’ячів. Усі три заміни Луїса Феліпе Сколарі були націлені на посилення атаки, і в кінцівці Бразилія й зовсім притиснула опонента до воріт, але так і не зуміла бодай раз забити.
Заради справедливості варто сказати, що господарі ЧС-2014 хоч і мали кілька чудових моментів, та загалом не вразили і відіграли не краще, ніж у матчі-відкритті. Мексиканці багато в чому завдяки впевненим діям свого воротаря витримали натиск суперника і досягли важливого зі стратегічної точки зору результату. Тепер їм достатньо не програти в очній зустрічі хорватам, щоб вийти до плей-оф турніру.
Фото www.uefa.com. 
У мексиканських уболівальників гарний настрій. 
Мексиканський воротар Гільєрмо Очоа — герой матчу проти бразильців.