Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді відхилити проект постанови про висловлення недовіри Генеральному прокурору Олександру Медведьку.

Голова підкомітету з питань парламентського контролю та законодавчого забезпечення реформування органів прокуратури Юрій Прокопчук, аналізуючи наданий Генеральним прокурором звіт про роботу, акцентував на недоліках, головним чином пов’язаних з низьким розкриттям кримінальних справ, зокрема, резонансних. Ю. Прокопчук зазначив, що до комітету надходить багато скарг на роботу Генеральної прокуратури, тому вона «має працювати потужніше». Водночас голова підкомітету зауважив, що він не бачить підстав для звільнення О. Медведька.

Генеральний прокурор погодився з тим, що в його роботі є і недоліки, і порушення. А стосовно розкриття резонансних справ О. Медведько зазначив, що тут йому похвалитися нічим. І хоча, за його словами, конкретних результатів немає, певні напрацювання у слідства все-таки є.

***

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти у другому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою)». Документом пропонується врегулювати питання щодо надання релігійним організаціям права постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності.

Члени комітету погодилися з поправкою до Земельного кодексу: «права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно під культовими спорудами, для обслуговування культових та допоміжних споруд, а також для будівництва культових та допоміжних споруд».

Народні депутати також врахували пропозицію, за якою «земельні ділянки, які надаються релігійним організаціям в постійне користування під культовими спорудами, а також для будівництва та обслуговування культових та допоміжних споруд, забороняється використовувати для здійснення підприємницької діяльності».

Інформаційне управління Верховної Ради України.