Народна партія, фракція «Блоку Литвина» у Верховній Раді обурена силовим захопленням та блокуванням роботи Ужгородської міської ради правоохоронними органами, яке відбувалося 6 лютого поточного року під приводом розмінування будинку ради озброєними людьми. Про це «Голосу України» сказали народні депутати від фракції «Блоку Литвина» Валерій Баранов та Юрій Литвин.

За їхніми словами, внаслідок таких дій правоохоронних органів Закарпатської області більш як 300 працівників Ужгородської міської ради позбавлені можливості виконувати свої посадові обов’язки, пов’язані з життєдіяльністю міста та громади обласного центру. «Ми переконані, такі дії правоохоронців Закарпаття є протиправними та непрофесіональними з точки зору дотримання Конституції, законів України, прав та свобод громадян», — зазначили вони.

Перебуваючи в регіоні 8 лютого 2008 року, народні депутати переконалися, що майже 120 тисяч мешканців Ужгорода стали свідками силового захоплення органу місцевого самоврядування, що неприпустимо для демократичної держави. Вражає той факт, що все це відбувається за цілковитого мовчання з боку обласної адміністрації, виконавчої влади та прокуратури. Громада міста засуджує таку поведінку і стурбована наслідками протиправних дій.

Народні обранці вважають неприпустимим перешкоджання роботі органів місцевого самоврядування в країні та наполягатимуть на всебічному розгляді Генеральною прокуратурою протиправних дій правоохоронних органів у блокуванні роботи Ужгородського міськвиконкому і відсторонення від займаних посад осіб, винних у цьому інциденті.