Таку заяву зробила учора глава уряду Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів. Вона висловила впевненість, що уряд впорається з цим завданням.

Серед ключових питань, розглянутих на засіданні —уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку країни на поточний рік.

— Це суттєвий крок для того, щоб сформувати зміни та доповнення до бюджету, — наголосила Прем’єр-міністр.

Зі слів глави уряду, проблема інфляції — «одне з ключових питань у нових макроекономічних показниках». Юлія Тимошенко наголосила, що попередній кабмін закінчив минулий рік з інфляцією майже 17 відсотків. Її ж команда, хоч би як було важко, цей рік спробує закінчити щонайбільше з десятивідсотковим показником.

На думку керівника уряду, це буде потужним сигналом для стабілізації всіх економічних процесів, які сьогодні відбуваються.

— Наш уряд здатний зменшити інфляцію майже вдвічі порівняно з минулим роком, і ми будемо намагатися це зробити, — запевнила Юлія Тимошенко. — Для цього потрібна злагоджена, професійна, чітка робота всіх гілок влади і, безперечно, співпраця уряду з Національним банком для того, щоб ми мали можливість виконувати ці прогнозні показники.

На урядовому засіданні також розглядався проект рішення, який остаточно впорядкує систему управління підготовкою до Євро-2012, правильно визначить усі функції і дасть можливість чітко вибудовувати всі організаційні рішення і втілювати їх у життя. Ще одна не менш важлива тема — співпраця уряду з підприємцями.

— Сьогодні ми приймаємо всі документи, необхідні для утворення ради підприємців при Кабінеті Міністрів, — сказала Прем’єр-міністр. — На базі цих документів будемо вибудовувати вертикальну, від центру до регіональних структур, співпрацю з підприємцями для того, щоб дійсно робити їх життя незалежним від чиновницького тиску і корупції.