На Кіровоградщині перше місце за обсягами житлового будівництва, як і слід було чекати, посідає обласний центр. Протягом минулого року тут з’явилося 41,2 тисячі квадратних метрів житла. Це трішки більше третини від загального обсягу збудованого в області.

Торік, як повідомляє Головне управління статистики в області, ввели в експлуатацію тисячу сто п’ятдесят п’ять квартир загальною площею 120,5 тисячі квадратних метрів. Це на 14,5 відсотка більше, ніж у позаминулому році.

Зростають темпи, хоч і залишаються порівняно низькими, введення в експлуатацію житла в сільській місцевості. Торік — на 19,5 відсотка більше, ніж у попередньому. Але це лише двісті п’ятнадцять квартир площею двадцять п’ять тисяч квадратних метрів.

За рахунок коштів державного бюджету минулого року звели небагато — лише 1,6 тисячі квадратних метрів житла. Обсяги зведення житла зросли у Світловодську, Кіровограді та 10 районах області. Найбільше — у Світловодському, Долинському, Голованівському, Добровеличківському, Новомиргородському та Кіровоградському. Статистику і цього разу, як завжди, відчутно «облагородили» індивідуальні забудовники: вони ввели в дію більше трьох чвертей загального обсягу житла. Однак біда в тому, що хоч житло в області й будується, для багатьох воно недоступне.