Одні кажуть — погано, інші — добре

В Лук’янівському СІЗО колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського вже кілька діб утримують згідно з приписом Печерського районного суду Києва. За словами прес-секретаря колишнього чиновника Вікторії Бутенко, йому не дозволяють бачитися з рідними, відмовляють у належній медичній допомозі — видають лише знеболювальні препарати, але не необхідні антибіотики. М. Рудьковському також не поспішають знімати шви, хоча після оперативного втручання для цього пройшло достатньо часу.

Керівництво слідчого ізолятора, де нині перебуває колишній міністр, запевняє, що умови його утримання цілком комфортні, а головне — тут дотримуються додаткових заходів безпеки. Водночас у ЗМІ з’явилася інформація, що київська прокуратура розпочала дії щодо позбавлення адвокатської ліцензії захисника М. Рудьковського — Олексія Бонюка. Причини адвокатові начебто невідомі.

Захисники екс-міністра саме готують апеляцію на рішення Печерського районного суду.

Тим часом біля Лук’янівського СІЗО відбувся пікет  на підтримку М. Рудковського.

Ужгородську міську раду розблоковано

Ще 7 лютого будинок Ужгородської міської ради було оточено правоохоронцями у зв’язку з анонімним телефонним повідомленням про замінування. Мін не знайшли, проте доступ до службових кабінетів було заблоковано. Правоохоронці мотивували це тим, що шукають документи, яких міськрада не надала слідчим органам, — стосовно виділення земельних ділянок в обласному центрі. На минулий понеділок опломбованими залишалися кілька кабінетів. 12 лютого працівники прокуратури зняли пломби з дверей протокольного відділу та архіву. Як повідомляє сайт Ужгородської міської ради, 12 лютого опломбованими залишалися ще два кабінети.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

Ужгород.