До рук кореспондента «Голосу України» потрапив маленький папірець із виділеним жирним шрифтом написом «Заміж за іноземця»

«Марина, 28 років, модельної зовнішності. Познайомлюсь для листування, серйозних стосунків, одруження з чоловіком від 25 до 50 років. Вимоги: іноземець, з власним будинком, автівкою, матеріально забезпечений».

Думки про одруження з іноземцями дедалі частіше виникають у симпатичних голівках українських жінок. Що це, бажання легких грошей чи зародки космополітизму?

Щодня на вулицях столиці роздають десятки, а може, й сотні тисяч різноманітних листівок. З-поміж купи запропонованих «рефератів» та «дипломних» часом трапляються і цікаві пропозиції. Так до рук журналіста «Голосу України» потрапив маленький рожевий папірець з виділеним жирним шрифтом написом «Заміж за іноземця!», з контактним телефоном та схемою проїзду. І ще коротенький припис, мовляв, «ми знайомимо вас зі справжніми джентльменами». Напередодні Дня святого Валентина ця листівка не могла не зацікавити. Телефонуємо. На іншому кінці дроту слухавку підіймає дівчина і піднесеним тоном починає перелічувати всі переваги агентства: «Ми працюємо вже не перший рік і за цей час допомогли облаштувати життя багатьом красуням». Відповіддю на запитання про вік потенційних наречених стала непевна фраза: «Різний вік, але всі найкращі». Мовляв, приходьте і тоді побалакаємо. І нагадування про необхідність принести паспорт та свої найкращі фото.

Агентство розташоване в самому центрі столиці. Всі посміхаються і дуже позитивно налаштовані. Одразу починаються переповідки щасливих сімейних історій, розповіді про дітей, машини і величезні будинки. Перевірили в паспорті сторіночку зі «Спеціальними помітками» — чи, часом, не перебуваю у шлюбі, й дали заповнювати анкету. Запитання вражали своєю конкретикою і детальністю. Наприклад, «який колір білизни улюблений» і ще кільканадцять подібного штибу. Після фрази «Описуйте себе якомога смачніше» я відчула себе морозивом, і терпець урвався. Так я і не познайомилася із справжнім джентльменом.

А тим, кому нервів вистачило, сьогодні пропонується у різних агентствах кілька способів спілкування з «Хайнсами». Перший — ведення особистого листування з німецькими, італійськими та ще бозна-якими підданими. Другий — безпосередні зустрічі з іноземцями, що нині перебувають в Україні. І третій — найцікавіший. Із заморськими принцами замість тебе листуються співробітники агентства, а ти лише кілька разів на місяць забігаєш забрати надіслані тобі подарунки.

— Був період, — каже Анна, студентка, яка півтора роки працювала в подібному агентстві, — коли я листувалася за п’ятьох одночасно. Головне — не переплутати своїх героїнь.

Працювати пішла, щоби вдосконалити свою англійську, та й платили непогано. Втім, ані подарунки, ані можливість виїзду за кордон не змусили дівчину і самій спробувати знайти щастя. «Ніколи не вийду заміж за іноземця! Адже вони собі не дружину шукають, а сексуальну домробітницю. Якщо ти виставиш фото в окулярах і светрику із закритим горлом — тобі ніхто не напише. Листуються з тими, хто виставляє світлини у стилі ню», — переконує Анна. — До того ж, усі вони — давно вже не хлопчики!»

А ось Марину це не зупиняє. 28-річна красуня переконана, що все залежить від випадку. Кілька років тому її подруга знайшла свого чоловіка в подібній компанії. Він — звичайний німець, не олігарх і без великого будинку. Але, мовляв, добрий і чуйний. Зараз вони виховують спільну дитину. Подрузі дівчина заздрить. Буцімто, пощастило — вирвалася з цього пекла, України. Марина переконана, що тут навіть з коханим «болото» і жодних перспектив на майбутнє.

І хоча цей День святого Валентина дівчина зустрічає на самоті, утім, сподівається, що це ненадовго. Щодня, наче Ассоль, мріє побачити від свого Грея повідомлення. Однак поки що трапляються тільки «старі пеньки». А наші українські хлопці на «таких» дівчат не ображаються. Мовляв, вони не кохання шукають, а банківські рахунки. Так і ходять країною самотні хлопці та дівчата і ніяк не звернуть один на одного увагу, все шукають щастя десь за горизонтом. Може, хоч у День святого Валентина це зміниться. Зі святом усіх!