Як держава освітян «кинула»...

Майже 30 мільйонів гривень заборгував держбюджет освітянам регіону. Це і заборгованість з надбавки за вислугу років, матеріальна допомога на оздоровлення, компенсація за безкоштовне користування житлом з опаленням і освітленням. Половину боргу — 14,6 мільйона гривень — як субвенцію держава зобов’язалася погасити нинішнього року, решту — наступного.

Віз боргів зрушив-таки з місця

Майже на 12 мільйонів гривень зменшилася на перше лютого нинішнього року сума заборгованості з виплати заробітної плати на Сумщині. Якщо торік максимальна заборгованість становила понад 28 мільйонів гривень, то нині — менш як 17 мільйонів. За структурою вся заборгованість майже повністю припадає на дві провідні виробничі галузі регіону: 58,7 відсотка — на промисловість і 29,1 відсотка — на сільське господарство. Найбільше заборгували своїм працівникам підприємства Сум і Шостки.

«Швидка» виживає під... крапельницею

Рада територіального управління Держгірпромнагляду в Сумській області для забезпечення належного медичного обслуговування населення зажадала від міського голови Сум Геннадія Мінаєва та депутатського корпусу негайного поліпшення фінансування міської станції швидкої медичної допомоги. Сумська «швидка» і справді сьогодні перебуває між життям і смертю. Так, на фінансування комплексних заходів із досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму та професійним захворюванням міська влада Сум замість необхідних 30 тисяч гривень виділила на цей рік у 30 разів менше — аж «цілу» тисячу гривень.

Владислав ЖМУРКОВ.

Для багатодітних родин закуплять мікроавтобуси

Благодійний фонд «Розвиток України» обіцяє допомогти багатодітним родинам у вирішенні їхніх житлових проблем і виділяє на ці цілі для Луганської області більше 2 мільйонів гривень. У рамках обласної програми облдержадміністрація в поточному році також дає кошти для придбання 28 мікроавтобусів.

Алла АНТІПОВА.

Луганськ