Євросоюз має намір здійснити новий проект з соціального менеджменту, який спрямований на розвиток місцевого самоврядування в Україні. Його реалізацією опікуватимуться низка структур. Їхні представники, а саме: Йо Тепфер зі «Східно-Західного інституту» в Німеччині, Богдан Маслич, директор компанії «Менеджмент. Тренінги. Промоушн» та Тетяна Данилів, директор ресурсного центру «Гурт», — в рамках підготовки програми зустрілися цими днями з секретарем Полтавської міської ради Олександром Козубом.

Зараз серед міст триває відбір кандидатів, і, як сказали гості, головним критерієм для них є власний досвід спілкування з органами місцевого самоврядування, який свідчить про високий рівень відповідальності, значний потенціал і бажання працювати на перспективу. Полтава є саме таким містом. Йдеться перш за все про пошук внутрішніх резервів у рамках чинного законодавства.

Олександр Козуб детально розповів про завдання, які ставить перед собою місцева влада. У стислій формі це можна викласти так: полтавці повинні відчувати себе комфортно і добре у рідному місті, а значить, місто повинно розвиватись. Для цього робиться чимало, зокрема, за фінансової підтримки міжнародних структур впроваджується програма управління якістю, розробляється проект стратегічного розвитку Полтави. У розмові, зокрема, йшлося про оптимізацію управління з тим, щоб підвищити ефективність роботи виконавчих органів. Гостей цікавив досвід полтавців роботи з кадрами, мотивації праці, підвищення кваліфікації працівників, вивчення рівня задоволення населення в отриманні адміністративних послуг, а також проблеми, у розв’язанні яких фахівці могли б допомогти.

Полтава.