Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк у п'ятницю, 8 лютого, провів робочу нараду з головами комітетів парламенту.

У ході наради було обговорено питання законодавчої діяльності парламентських комітетів, а також окреслено шляхи її вдосконалення. Зокрема, наголошувалося на поліпшенні правового, організаційного, матеріально-технічного забезпечення комітетів з метою підвищення ефективності їх роботи.

Голови комітетів у своїх виступах, інформуючи про перебіг законопроектної діяльності, висловили пропозиції, спрямовані на покращання виконання комітетами їх повноважень. Окремо йшлося про участь народних депутатів у засіданнях уряду та в роботі колегій міністерств і відомств.

У свою чергу Голова Верховної Ради Яценюк А. П. повідомив про рішення підтримати пропозицію Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України стосовно законопроектів, схвалених парламентом попереднього скликання з 2 квітня по 3 червня 2007 року. Таким чином, зазначив Голова Верховної Ради, він пропонуватиме Погоджувальній раді ті законопроекти, прийняті Верховною Радою України п'ятого скликання в зазначений період, які підтримають Президент України і Кабінет Міністрів, внести на розгляд Верховної Ради України шостого скликання за процедурою другого, а потім наступних читань. Ті ж, які не будуть підтримані -- голосуватимуться про відміну результатів голосування.

За підсумками обговорення Голова Верховної Ради Яценюк А. П. дав низку доручень керівництву апарату Верховної Ради України.

На нараді були присутні представники апарату Верховної Ради України, керівники структурних підрозділів апарату, завідувачі секретаріатами комітетів Верховної Ради України.