Комітет Верховної Ради з питань економічної політики розглянув проект закону про внесення змін до Закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», підготовлений народними депутатами — членами коаліції на виконання пункту 7 протоколу № 5 зборів ради коаліції фракцій «Наша Україна—Народна самооборона» та «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України шостого скликання від 4 лютого 2008 року.

На засіданні комітету наголошувалося, що до розробки законопроекту були залучені представники уряду, секретаріату Президента, Асоціації міст та громад України, голови місцевих держадміністрацій, а також було враховано пропозиції, напрацьовані робочою групою з удосконалення законодавства у сфері державних закупівель. Під час розгляду законопроекту народні депутати підкреслювали, що він «за всіма своїми правовими механізмами та запропонованими змінами носить найбільш системний та виважений характер та містить оптимальний підхід до вирішення проблемних питань у сфері державних закупівель та стабілізації ситуації, що склалася на сьогодні у цій сфері». Члени комітету наголошували також на важливості та актуальності врегулювання питань, пов’язаних з удосконаленням законодавства у сфері державних закупівель.

За підсумками обговорення комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді взяти цей законопроект за основу, а при підготовці до другого читання врахувати всі конструктивні пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи. На думку членів комітету, прийняття цього законопроекту «стане суттєвим кроком у напрямку врегулювання проблемних питань і стабілізації ситуації у сфері державних закупівель, а також матиме позитивний вплив на подальший розвиток та удосконалення системи державних закупівель».

На засіданні комітету йшлося й про проект закону про внесення змін до Закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» (реєстр. № 1011-19). Народні депутати зауважили, що положення зазначеного законопроекту суперечать нормам Конституції України, законам «Про інформацію», «Про захист економічної конкуренції», іншим нормативно-правовим актам і «можуть суттєво вплинути на процеси гармонізації законодавства України та виконання зобов’язань, взятих Україною у зв’язку з підписанням протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі». Члени комітету висловилися за відхилення цього законопроекту.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.