Член виконкому Луганської обласної партійної організації Партії регіонів Олександр Остапенко стверджує, що сєверодонецький з’їзд-2 депутатів усіх рівнів відбудеться за будь-яких обставин і за будь-якої погоди. Навіть у тому разі, коли не буде виділено приміщення Льодового палацу, форум проведуть просто на вулиці. «Тільки учасників тоді буде не 3,5 тисячі, як ми сьогодні плануємо, а 30 тисяч чи й більше», — попереджає Олександр Остапенко.

Нагадаємо, що депутати Сєверодонецької міськради відмовили організаторам з’їзду у виділенні приміщення Льодового палацу. До речі, у листі 57 депутатів, які звернулися до міського голови Сєверодонецька, їхнє прохання про виділення приміщення було підсилене посиланням на пункт 7 статті 28 Закону України «Про статус народного депутата України». Відповідно до цього документа, місцева влада зобов’язана сприяти народним обранцям, отже — «надати 23 лютого 2008 року з 8-00 до 18-00 зал Льодового палацу для проведення зустрічі народних депутатів України з виборцями і прийому громадян». Олександр Остапенко вважає, що даний закон прямої дії влада Сєверодонецька зобов’язана виконувати.

Одночасно з планованим з’їздом у Сєверодонецьку намічено проведення гуманітарного віча «Один народ — одна Україна». Про це повідомив глава Інституту національного державознавства Михайло Ратушний. За його словами, організатори акції свідомо відмовилися від активного залучення до участі у вічі представників Західної України. Акцію спрямовано проти провокування штучних конфліктів в Україні на етнічному й мовному ґрунті, у ній візьмуть участь до трьох тисяч чоловік. Планується також привезти велику кількість дисків і книжок українською мовою і роздати їх школярам. За словами Ратушного, організатори віча мають на меті розвіяти міф про прірву між східними й західними регіонами і «перетворити місто Сєверодонецк із символу сепаратизму та розбрату на символ соборності і єдності».