Нинішній рік в обласному центрі оголошено Роком освіти.

Начальник міського управління освіти Ольга Деменко розповіла про пріоритети міської влади в 2008 році. Керівники шкіл і дитячих садків з 1 січня отримують 50-відсоткову щомісячну надбавку до посадового окладу. Матеріальну підтримку обіцяють педагогам, які підготували переможців всеукраїнських шкільних олімпіад. Крім того, вчителі одержать житло, триватиме інформатизація установ. Комп’ютери з’являться й у шкільних бібліотеках, після чого планується створити єдину інформаційну мережу, а на її базі — шкільну інтернет-бібліотеку.

Значну увагу влада приділить оновленню матеріально-технічної бази. Як повідомила Ольга Деменко, в дитячих садках планується відкрити 25 додаткових груп, з’явиться новий у Фрунзенському районі. Почнуть працювати групи короткочасного перебування — ноу-хау Року освіти.

Микола КОСИЙ.

Тестування і для заочників?

Я закінчила школу 2004-го. Хочу вступати до університету. Чи буду я тестуватися і де?

Марія СТЕЦКІВ.

Моршин

Львівської області.

Як пояснюють в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО), нинішнього року всі вузи вимагатимуть від абітурієнтів сертифікат з результатами незалежного тестування. Зареєструватися для проходження тестів можна до 20 лютого в дев’яти регіональних центрах країни.

Нова кампанія стосується і майбутніх заочників. Порядок вступу до будь-якого вузу — незалежно від форми навчання у ньому, фінансування й підпорядкування — єдиний для всіх.

З питань, що стосуються теми незалежного тестування, звертайтеся за телефоном 8-800-502-43-30 (безкоштовно) з 9.00 до 21.00 (крім неділі). Абітурієнтам Львівської області слід телефонувати у Львівський регіональний центр (телефон 8-032-242-26-64).