У «Азовмаша» — новий наставник

Баскетбол. Позавчора маріупольський клуб підписав контракт на півтора року зі знаним у Європі тренером Мехметом Бечировичем, котрий донедавна очолював словенську «Олімпію» з Любляни.

Новий наставник «Азовмаша» народився 1 березня 1961 року в місті Марібор. Як тренер він очолював відомі словенські клуби «Сатекс», «Поста Бранік», «Рогла Зрече», «Геліос Домзале», а також італійську команду «Конад Ріміні». Він працював і в різних юніорських та молодіжних збірних Словенії. Екс-наставник «Азовмаша» Сергій Завалін залишається працювати в тренерському штабі команди разом із Рамунасом Цвіркою.

Усі «за» і «проти»...

Футбол. Товариські матчі. 6 лютого. Грузія—Латвія. 1:3. Молдова—Казахстан. 1:0. Македонія—Сербія. 1:1. Вірменія—Ісландія. 0:2. Угорщина—Словаччина. 1:1. Туреччина—Швеція. 0:0. Ізраїль—Румунія. 1:0. Мальта—Білорусь. 0:1. Словенія—Данія. 1:2. Греція—Фінляндія. 2:1. Хорватія—Нідерланди. 0:3. Польща—Чехія. 2:0. Австрія—Німеччина. 0:3. Ірландія—Бразилія. 0:1. Італія—Португалія. 3:1. Північна Ірландія—Болгарія. 0:1. Уельс—Норвегія. 3:0. Англія—Швейцарія. 2:1. Іспанія—Франція. 1:0.

Кіпр—Україна. 1:1. Голи: Алонефтіс, 20 (п), Мілевський, 71.

Кіпр: Георгалідес, Гараламбус, Оккарідес (Лабру, 46), Алонефтіс (Алеку, 80), Гараламбідес, Міхаел (Гарнозіс, 46), Саціас (Марангос, 67), Ясемі (Георгіадіс, 60), Макрідес (Теодоту, 60), Христу, Ніколау. Тренер — Ангелос Анастасіадіс.

Україна: Шовковський, Кучер, Тимощук, Русол, Ротань (Мілевський, 46), Гусєв (Гай, 60), Шевчук (Федорів, 75), Допілка (Єзерський, 75), Михалик (Мандзюк, 89), Назаренко, Воробей (Гладкий, 46). Тренер — Олексій Михайличенко.

Нікосія. Стадіон GSP. 1000 глядачів. 6 градусів.

Ніхто не заперечить, що ми з особливим інтересом чекали на матч в Нікосії. Це був дебют Олексія Михайличенка на посаді тренера національної команди України. На жаль, знайшлися такі, хто поспішив по завершенні цієї зустрічі назвати її глевким млинцем. Та, як на мене, треба зачекати з категоричними висновками.

Справді, наша команда робила багато неточних передач. Не все гаразд у неї було і з реалізацією. Хоча вона і володіла ініціативою більшість ігрового часу. Але, погодьтеся, ці хвороби застарілі. І не на Кіпрі вони проявилися вперше. Зрозуміло, їх треба лікувати. Гадаю, що Михайличенко однозначно має якісь «пігулки» і «мікстури» для оздоровчого процесу. Головне, не треба його приголомшувати критикою заради критики. Слід дати людині час, щоб увійти в курс справи і методично здійснювати намічене.

А ще не треба забувати, що на дворі тепер зима. І наші футболісти дуже далекі від оптимальної форми. До позитиву варто віднести те, що в команді з’явилися нові імена. Дасть Бог, і новобранці стабільно прогресуватимуть. До старту відбірного циклу чемпіонату світу-2010 час іще є, тож, сподіватимемося, що з плином днів наша збірна набуватиме отих потрібних кондицій, яких особливо нетерплячі чомусь чекають уже сьогодні.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.