Мешканці Алчевська (Луганська обл.) знову майже без води. Через обмеження водопостачання обласним комунальним підприємством «Компанія «Луганськвода» «Алчевського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства» живильну вологу містяни отримують за графіком. Та й то не всі: не надходить вона у житлові будинки, що розташовані на висотних позначках, а також на верхні поверхи — з 6 по 9 — багатоповерхівок.
Зневоднення місцева влада пояснює тим, що «державні органи виконавчої влади не виконують свої обов’язки». А саме, не погашено різницю у тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що виникла через невідповідність фактичної вартості послуг до встановлених тарифів.
Тож алчевський міський голова Володимир Косюга звернувся до державної влади з відкритим листом, у якому, зокрема, зазначає: «державним органам неприпустимо грубо порушувати чинне законодавство України, внаслідок чого споживачі Алчевська страждають з причини відсутності питної води. Звертаюсь від імені 110-тисячного міста з проханням посприяти вирішенню питань щодо виділення коштів для компенсації різниці у тарифах за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення і забезпечити виконання Порядку та умов надання у 2014 році субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на капітальний ремонт систем централізованого водопостачання, а також спонукати ОКП «Компанія «Луганськвода» не зменшувати обсягів подачі питної води на місто Алчевськ відповідно до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання».
До речі, проблема з водою переслідує місто вже багато років. Подібна ситуація була, зокрема, і влітку 2011 року, і взимку 2013-го.