Кого Сьомін візьме до Іспанії?

Футбол. Динамівці Києва після виграного турніру в Ізраїлі отримали в нагороду три дні відпочинку. І лише після цього продовжили підготовку до другої частини сезону. До завтра команда тренуватиметься в Києві без гравців збірних, викликаних на офіційні і товариські матчі.

Скажімо, Максим Шацьких учора у складі збірної Узбекистану мав провести стартовий матч третього відбірного раунду Кубка світу-2010 проти Лівану. Виклик до молодіжної збірної Франції отримав Шахір Бельгазуані. Мар’ян Маркович відновлюється після травми й не допоможе збірній Сербії. Найбільше представництво динамівців було в команді Олексія Михайличенка. Окрім уже перевірених виконавців Шовковського, Михалика, Гусєва, Мілевського, були викликані також колишні гравці «молодіжки» Допілка, Мандзюк і Федорів.

За особистим графіком тренується Карлос Корреа. На самому початку фінальної зустрічі турніру «Кубок Першого каналу» в Тель-Авіві проти донецького «Шахтаря» бразилець зазнав болючого удару в плече. Але мужньо дограв поєдинок. На щастя, обійшлося без ускладнень. Це підтвердило медобстеження в Києві.

А головна інтрига полягає в тому, кого Юрій Сьомін візьме на заключний збір до Іспанії. Разом із Бадром Ель Каддурі та Ісмаелем Бангурою, котрі завершили виступи на Кубку Африки, і Папе Діакате, який відновився після травми, загальна кількість гравців буде не більше двадцяти чотирьох. А це означає, що десь із десяток футболістів, які були на зборі в Ізраїлі, на Піренеї не поїдуть. Хтось із них залишиться в Києві, а точніше — приєднається до другого складу або буде відданий в іншу команду в оренду. Нагадаємо, що в Марбельї «Динамо» пробуде з 8 по 21 лютого. Окрім тренувальних занять, чемпіон України матиме спаринги із петербурзьким «Зенітом» (Росія), ГКС (Польща), «Ґетеборгом» (Швеція) і ЦСКА (Росія).

На знімку: перемога над московським «Спартаком» — завжди радість.

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (ФК «Динамо»).

«Дніпро» перемагає

Футбол. Кіпр. Міжнародний турнір.

«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Слован» (Словаччина, Ліберець). 4:1. Голи: Нежмар, 1, Ротань, 21, Воробей, 32, 61, Назаренко, 49 (п).

«Дніпро»: Кернозенко, Грицай, Русол, Шершун, Андрієнко, Гусєв (Бартулович, 70), Голек (Шелаєв, 66), Назаренко (Максимов, 80), Ротань (Єщенко, 83), Воробей (Самодін, 65), Мазилу.

«Слован»: Зламал, Сінглар (Гадсон, 60), Голенак, Костал, Янові, Доскал (Дохналек, 46), Білек, Дорт (Бейбл, 81), Папоушек (Ліска, 81), Нежмар (Роб. Деймек, 60), Радзиневичюс.

Після цього дніпряни зіграли товариський поєдинок.

«Дніпро» — «Бананц» (Вірменія, Єреван). 3:0. Голи: Самодін, 9, Гусєв, 23, Матюхін, 77.

«Дніпро»: Старцев, Єщенко, Матюхін, Шершун (Климавічюс, 67), Бартулович, Шелаєв, Грицай, Максимов, Гусєв (Андрієнко, 67), Феррейра, Самодін.

Сьогодні у рамках міжнародного турніру дніпропетровці проведуть другий поєдинок. Вони зустрінуться з румунським клубом «Клуж».