Ми допоможемо Росії вступити в СОТ

Учора Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. Той привітав А. Яценюка зі вступом України до СОТ. У свою чергу, глава парламенту висловився за необхідність прискорення вступу до СОТ «такої великої економіки, якою є економіка Російської Федерації», зазначивши, що Україна готова надати цьому процесу всіляку допомогу. Україна, підкреслив він, зацікавлена у членстві Росії у СОТ. А. Яценюк наголосив, що це сприятиме поглибленню двосторонніх українсько-російських відносин.

Голова Верховної Ради також привітав міністра закордонних справ РФ із професійним святом — Днем російської дипломатії та побажав С. Лаврову подальших успіхів у відповідальній міжнародно-політичній діяльності.

А тим часом обдурені інвестори голодують

Голодовка жертв відомої столичної будівельної афери дала перші результати. Під час нещодавньої зустрічі із учасниками акції протесту Президент України Віктор Ющенко заявив, що житлом потрібно забезпечити всіх 1759 потерпілих, згідно з реєстром. Також він доручив компетентним органам перевірити повну реєстрацію ошуканих інвесторів.

Як повідомив «Голосу України» голова правління громадського об’єднання «Центр правозахисту» Юрій Федоренко, цієї п’ятниці має відбутися робоча нарада з главою держави, посадовцями Кабінету Міністрів та представниками потерпілих. Під час зустрічі планують напрацювати механізм розв’язання проблеми. Крім того, на вчорашній прес-конференції Юрій Федоренко продемонстрував оригінальні списки усіх постраждалих. «Тож заяви мерії, що таких списків немає, є надуманими», — заявив він.

«Голос України» вже писав про те, що десятеро потерпілих від «Еліта-Центру» з понеділка розпочали безстрокову голодовку під стінами секретаріату Президента. Ошукані інвестори, які вклали в досі не розпочате будівництво більш як 400 мільйонів гривень, вимагають від керівництва держави захистити їхнє законне право на житло.

Анна БОЙКО.