Тепер з італійками

Теніс. Лондон (Велика Британія). Тут відбулося жеребкування матчів плей-оф за вихід до Першої світової групи Кубка Федерації — командного чемпіонату світу. Суперницями української збірної стали тенісистки Італії. Цей матч наш колектив проведе в гостях 26-27 квітня.

Минулої неділі за італійську команду проти Іспанії грали Франческа Ск’явоне (23-й номер світового рейтингу), Флавія Паннетта (33), Сара Еррані (63), Тетяна Гарбін (39). Італійки (у рейтингу збірних команда йде другою) — чемпіонки 2006 року і фіналістки минулого — несподівано поступилися іспанкам 2:3.

Команда України після перемоги над Бельгією піднялася з 15-го на 12-е місце в рейтингу збірних. Найкращий індивідуальний рейтинговий показник (станом на 31 січня) в Альони Бондаренко (22-й), у Юлії Вакуленко — 30-й, Катерини Бондаренко — 43-й, Тетяни Перебийніс — 80-й, Марії Коритцевої — 86-й, Ольги Савчук —88-й...

Легко не буде...

Баскетбол. Як відомо, БК «Київ» вийшов до 1/16 фіналу Кубка УЛЄБ, де його суперником буде клуб з бельгійського міста Остенде «Теліндус». Ось що сказав про конкурентів наставник киян Томо Махорич:

— Може, хтось і вважає, що нам пощастило із жеребом. Але повірте, маємо зовсім не простого опонента. «Теліндус» спромігся посісти друге місце в дуже складній групі. Бельгійці обійшли таких знаних суперників, як «Црвєна Звєзда» і «Фортітудо».

Показова також перемога над московським «Динамо». Не варто забувати, що командою керує Шарон Друкер — фахівець, який вже вигравав Кубок УЛЄБ. Однак, не зважаючи ні на що, ми ставимо перед собою завдання подолати бельгійський бар’єр...

Хто є фаворитом? У плей-офф таких не буває, все залежатиме від того, в якій формі командам вдасться підійти безпосередньо до поєдинків і чи зможуть клуби уникнути травм.

Перший поєдинок відбудеться 19 лютого на Слейтер Арені в Остенде. Зустріч у відповідь — 26 лютого у київському Палаці спорту.

Пам’яті спортовця

У Кривому Розі помер відомий спортсмен, багаторазовий чемпіон світу з пауерліфтингу Віталій Пономаренко. Останнім часом він працював тренером в атлетичному клубі металургійного комбінату «Криворіжсталь». Кажуть, вночі у нього зупинилося серце. Лікарі впродовж кількох годин намагалися повернути його до життя, але марно.

Учора тіло покійного перевезли до Івано-Франківська, де мешкає його родина, зокрема дружина і двоє маленьких дітей. Поховають Віталія Пономаренка сьогодні на центральній алеї головного міського кладовища.

Віталій Пономаренко народився 1974 року в Івано-Франківську. Тут закінчив технікум електронних приладів. Служив в армії. У 20 років виконав норматив майстра спорту. Був найсильнішою людиною світу, однак і найсильніші, як бачимо, бувають безсилими перед фатумом.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківськ.