На Різдво в селі Загребелля Сосницького району на Чернігівщині спалахнув блакитний вогник природного газу. Проте від серйозного задуму і перших кроків до одного з благ цивілізації тут минуло не одне десятиліття. Своїх коштів завжди бракувало. А ось посприяти, допомогти — хто лише не обіцяв! Проте слова, сказані, як правило, під вибори, так і залишались словами.

Говорив тут про допомогу і народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Олег Ляшко. Говорив гарно, зачарував ораторським хистом. І Загребелля мало не всім селом проголосувало за БЮТ. Які ж були здивування та втіха сільчан, коли ще до виборів тут почали рити траншеї та вкладати труби. За сприяння Олега Ляшка на означені роботи частину фінансування було знайдено в бюджеті, ще частину зібрали люди.

Тож не дивно, що народного депутата напередодні Різдва зустрічали в селі оваціями. Та він не збирається зупинятися на досягнутому.

— У Сосницькому районі понад 40 населених пунктів. Станом на початок 2007 року було газифіковано єдиний. Хоча ми можемо і зобов’язані щороку газифікувати в районі по декілька сіл, — казав Олег Ляшко людям. — Тому вже зараз за кошти вихідця з Чернігівщини Юрія Коптєва, знайденого бютівцями аж у Москві, виготовляється проектно-кошторисна документації на будівництво підвідних газопроводів до сіл Спаське, Чорнотичі і Волинка, а зі Спаського газова мережа проляже до Конятина і Змітнева.

Після Загребелля заїхав народний депутат і до Спаського. Тут також на зустріч із ним зібралась повна зала. Прибув навіть голова сільради із сусіднього Змітнева, якого того дня звітно-виборна партійна конференція переобрала першим секретарем райкому Соцпартії. Змітнівський голова прийшов не лише послухати Олега Ляшка, він заготував папір із проханням виділити дві тисячі гривень на придбання меблів для дитячого садка, що відкрився в їхньому селі. Ляшко, який сам з інтернатівських, одразу дав гроші, але то був би не він, якби не спитав: а чого ж, мовляв, партійці-соціалісти на своїй конференції не скинулись по 5 гривень на підтримку дітям? Сільський голова на те слів підходящих не знайшов, а тільки по-філософськи розвів руки, в одній з яких були гроші від Ляшка.

***

А вже на Водохреще був Олег Ляшко з-поміж почесних гостей на запалюванні газу в Харитонівці Срібнянського району тієї ж Чернігівщини. Нелегкий був шлях і до цього свята. Та народний депутат допоміг із виділенням бюджетних коштів на будівництво підвідного газопроводу до села, а також посприяв у розв’язанні тендерних проблем. Пообіцяв Олег Ляшко допомогти з газифікацією й місцевої школи.

На знімку: народний депутат України Олег Ляшко на зустрічі з мешканцями села Харитонівка.

Фото автора.