Футбол. Сьогодні в Нікосії, на стадіоні GSP, о 18.00 розпочнеться товариський матч між національними збірними Кіпру та України. Тренер нашої команди Олексій Михайличенко напередодні відльоту на острів вічної весни, поспілкувався з журналістами на тренувальній базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі. Саме там минулої неділі розпочався збір нашої національної команди. Підготовку розпочали 14 футболістів. Решта приєдналася вже на Кіпрі. Зокрема, четверо дніпропетровців.

Попередньо оголошений список гравців, викликаних на кіпрський поєдинок, зазнав змін. На турнірі Кубку Першого каналу в Ізраїлі травмувалися Андрій Несмачний та Дмитро Чигринський. Замість них запросили оборонців «Динамо» Віталія Мандзюка та Віталія Федоріва. На що здатні обоє, Михайличенкові відомо як нікому. Хлопці під його орудою грали в «молодіжці».

Ще раніше травм зазнали Андрій Воронін та Андрій Шевченка. Перший грунтовно перебуває на «лікарняному». А от чи прибуде на Кіпр капітан збірної Шевченко, на момент зустрічі з представниками ЗМІ Михайличенко не знав.

Про стан готовності футболістів-збірників із «Динамо» та «Шахтаря» Олексій Олександрович знає не з чуток. Він відбув повний «термін» в Ізраїлі на Кубку Першого каналу. І все бачив на власні очі. «Видно, що українські футболісти перебували в непоганій формі, як на цей період року. Щоправда, викликає певне занепокоєння те, що гравці обох клубів віддали надто багато емоцій у фіналі турніру в Ізраїлі».

Але тішило тренера те, що у збірній нема жодних ознак напруженості чи ворожості з боку двох клубних таборів після драматичного фіналу на стадіоні «Блюмфелд» у Тель-Авіві. «Всі разом випили чаю та кефіру на знак повного примирення», — пожартував Михайличенко.

Стосовно представників «Дніпра», то за ними на зборах спостерігав Вадим Євтушенко, тому тренерський штаб отримає інформацію про кондиції дніпрян із перших рук. «Дуже зручно, що збірна житиме в одному готелі з «Дніпром», тому в разі непередбачуваних обставин маємо непогане джерело поповнення команди», — відзначив наставник збірної.

А матчу на Кіпрі він надає велике значення: «Як, до речі, і всім наступним. Для мене не існує поняття товариський поєдинок, усі — або офіційні, або контрольні. Хочу, щоб хлопці зрозуміли: відбір до чемпіонату світу-2010 починається вже сьогодні. Дуже приємно, що гравці пішли нам назустріч і зібралися на день раніше, хоча я розумію, як їм хотілося провести недільний вечір зі своїми сім’ями».

Зі слів Михаличенка стало зрозумілим, що з ким грати контрольні поєдинки — не головне. Завдання номер один — відновити старі і спробувати налагодити нові ігрові зв’язки. Відомі і наші наступні суперники у товариських поєдинках 2008 року. 26 березня українці зустрінуться з сербами, 24 травня — з нідерландцями, 1 червня — зі шведами, а в листопаді — з норвежцями. Також є домовленість про матч з Польщею. Але коли він відбудеться, ще не визначено.

І насамкінець журналісти ознайомилися з оновленим, можна сказати, остаточним складом збірної України.

Воротарі: Шовковський («Динамо», Київ), П’ятов («Шахтар», Донецьк); оборонці — Кучер, Єзерський, В. Шевчук (усі — «Шахтар»), Допілка, Федорів, Мандзюк (усі — «Динамо»), Русол («Дніпро», Дніпропетровськ); півоборонці — Гай («Шахтар»), Гусєв, Михалик (обидва — «Динамо»), Назаренко, Ротань (обидва — «Дніпро»), Тимощук («Зеніт», Росія); нападники — Гладкий («Шахтар»), Мілевський («Динамо»), Воробей («Дніпро»), Шевченко («Челсі», Англія).