Сьогодні на сцені Національного театру опери та балету ім. Т. Г. Шевченка зірки світової опери — українці за походженням виступлять у спільному гала-концерті «На Україну повернусь».

В останні роки існування СРСР і перші роки незалежності України багато вітчизняних оперних виконавців виїхали працювати за кордон і завдяки своєму таланту домоглися світового визнання. І тепер їхні голоси звучать у Віденській опері (Вікторія Лук’янець), у нью-йоркській «Метрополітен-опера» (Ольга Микитенко), у Варшавській (Андрій Шкурган) і Мюнхенській (Тарас Конощенко) операх, у Большому театрі Росії (Олег Кулько)... А сьогодні вже традиційно в супроводі симфонічного оркестру Національної філармонії України (головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Дядюра) вони співатимуть для свого, українського, слухача.

Головний режисер проекту, режисер-постановник Національної опери ім. Т. Г. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Солов’яненко переконаний, що цей гала-концерт стане в музичному житті нашої країни подією, яка запам’ятається надовго.