У Центральній виборчій комісії йдуть вибори до місцевих органів влади

Триває виборча кампанія з організації та проведення позачергових і проміжних місцевих виборів, які призначені на 2008 рік.

За повідомленням відповідної територіальної виборчої комісії відбулися призначені на 3 лютого 2008 року проміжні вибори депутата Великокісницької сільської ради Ямпільського району Вінницької області.

Згідно з інформацією органів місцевого самоврядування найближчі проміжні вибори депутатів сільської ради призначено на 10 лютого. Вони пройдуть у двох селах Черкаської області.

Загалом станом на 4 лютого вже призначено 89 місцевих виборів різного рівня в 24 регіонах України. Крім того, такі вибори необхідно провести ще у 32 населених пунктах. Відповідні документи перебувають на розгляді у Верховній Раді України, яка й визначатиме дату їх проведення.

Найбільше виборчих дільниць з позачергових виборів сільських, селищних і міських голів, а також депутатів місцевих рад відкриється 16 березня 2008 року — такі вибори пройдуть у 78 населених пунктах України, повідомив відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

Курс на євроатлантичну інтеграцію незмінний

Учора голови комітетів у закордонних справах Олег Білорус та з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк провели зустріч з головою підкомітету з питань Європи, старшим членом комітету у закордонних справах Конгресу США, членом підкомітету з питань Близького Сходу Робертом Векслером. У зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор.

Сторони обговорили коло питань стосовно двосторонніх відносин між країнами, співпраці між Конгресом США та Верховною Радою України, євроатлантичної інтеграції України.

Голови комітетів ознайомили присутніх із внутрішньополітичною ситуацією в Україні. Вони висловилися за незмінність курсу нашої держави у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції. Акцентувалась увага на важливій ролі у цьому процесі українського парламенту. Зокрема, наголошувалося, що після підписання у Женеві угоди про вступ України до СОТ завершальним кроком до набуття документом чинності стане його ратифікація Верховною Радою України.

Крім того, представники української сторони наголосили на необхідності активізації інформаційного супроводження процесу подальшого руху України до членства у НАТО та висловили надію на сприяння у цьому з боку Конгресу США.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.