Учора Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк та лідери парламентських фракцій, зокрема Віктор Янукович (Партія регіонів), Іван Кириленко (БЮТ), В’ячеслав Кириленко («НУ—НС») і Петро Симоненко (КПУ) зустрілися з Президентом України. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба глави держави. Віктор Ющенко поставив (як основне) завдання розблокувати роботу Верховної Ради та провести в нормальному робочому режимі сьогоднішнє пленарне засідання. «Моя мета — бачити працюючий парламент», — наголосив глава держави.

Віктор Ющенко розраховує, що попередні консультації стануть початком конструктивної співпраці фракцій і роботи сесії загалом. На його пропозицію, треба знайти компроміс у питаннях, що перешкоджають роботі парламенту. Йдеться про лист щодо готовності України приєднатися до плану дій про членство в НАТО, а також ситуацію з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Президент вважає першочерговою проблемою забезпечення повноцінного функціонування Конституційного Суду, для чого новопризначеним суддям необхідно скласти присягу в Верховній Раді, а також розблокування роботи Вищої ради юстиції. Позиція глави держави полягає в тому, що ці питання також мають бути розглянуті 5 лютого.

***

Серед головних тем зустрічі Віктора Ющенка і Віктора Януковича — діяльність фракції Партії регіонів у Верховній Раді VІ скликання. У цьому контексті Президент наголосив, що парламент має продемонструвати стабільну та ефективну роботу, зважаючи на необхідність прийняття низки головних для країни законопроектів.

Глава держави закликав фракцію Партії регіонів до конструктивної діяльності у Верховній Раді. Він підкреслив, що йдеться як про організаційні, так і законотворчі аспекти роботи ПР у парламенті. Президент особливо наголосив, що опозиція та більшість у Верховній Раді наразі мають всі можливості для повноцінної співпраці. Сторони обговорили і доопрацювання бюджету-2008.