Теніс. Харків. Друга світова група Кубку федерацій. Україна—Бельгія. 3:2.

2 лютого. Альона Бондаренко — Крістіна Фліпкенс. 6:1, 6:2. Яніна Вікмайєр — Катерина Бондаренко. 7:6 (5), 6:1.

3 лютого. Вікмайєр — А. Бондаренко. 6:3, 6:4. К. Бондаренко — Тамарін Хендлер. 4:6, 6:4, 6:1. Пари: А. Бондаренко/К. Бондаренко — Вікмайєр/Каролін Маєс. 6:2, 6:3.

Жіноча команда України (капітан — Володимир Богданов) уперше в історії зіграла матч у другій світовій групі. І її дебют став переможним. Хоча у складі бельгійок була відсутня перша ракетка світу Жюстін Енен, цей факт аж ніяк не применшує досягнення наших спортовок. Адже їм протистояла дуже сильна і класна команда. А її лідер у цій зустрічі, 18-річна Яніна Вікмайєр добре попсувала нерви і нашим гравчиням, і вболівальникам на трибунах і біля телеекранів. Тим приємніша перемога, здобута в гострій суперечці з непоступливими суперницями.

Після завершення матчу в Харкові міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко від імені Президента України вручив сестрам Бондаренко (на знімку) ордени «За заслуги» ІІІ ступеню. Ці нагороди славні дівчата заслужили, нещодавно вигравши у парному розряді відкритий чемпіонат Австралії. Як бачимо, свій клас вони підтвердили й у Харкові, де суто сімейною командою перемогли тенісисток Бельгії.

Тепер збірна України продовжить виступи в змаганні. І її суперницями буде ще сильніша команда. Хтось із цієї компанії: Італія, Франція, Ізраїль, Німеччина або США. Жеребкування відбудеться сьогодні.

Фото Сергія СУПЧЕНКА.