Розблокування парламентської трибуни та проведення в нормальному робочому режимі пленарного засідання 5 лютого обговорювали під час традиційної щотижневої зустрічі Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, Президент Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Участь у зустрічі також взяли лідери фракцій блоку «Наша Україна—Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко, Блоку Юлії Тимошенко — Іван Кириленко, секретар РНБО Раїса Богатирьова, глава секретаріату Президента Віктор Балога.

В. Ющенко підтвердив, що в перший день другої сесії Верховної Ради шостого скликання має намір виступити зі щорічним посланням до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Нині у Верховній Раді зареєстровано понад 600 законопроектів, спрямованих на вирішення нагальних соціально-економічних, політико-правових та гуманітарних проблем. Всілякі зволікання надто дорого обходяться країні, наголосив глава держави.

На думку Президента, одним із головних питань, що стоять сьогодні на порядку денному, є доопрацювання державного бюджету України на 2008 рік.

Також на зустрічі обговорювалися підсумки роботи всеукраїнського форуму «Влада і бізнес — партнери» та питання відновлення роботи Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. Окрему увагу було приділено питанню регулювання природних монополій.