Нагорода за хороші показники

Коли Віктора Сальникова призначили головою Балаклавської районної державної адміністрації, він визначив для себе і своїх підлеглих проблемою пріоритетного вирішення — погашення на підприємствах району заборгованості з заробітної плати. Уже через кілька місяців у відповідній графі звітності з’явилися нулі. Цей показник три роки не змінюється.

Помітні успіхи найменшого за кількістю мешканців, але найбільшого за площею району Севастополя й в інших показниках соціально-економічного розвитку. Це дає змогу стабільно завойовувати перше місце в негласному «соцзмаганні» чотирьох міських районів. Непрямим, однак промовистим підтвердженням успішності громади Балаклавського району стало нагородження Президентом України Віктором Ющенком керівника виконавчої гілки районної влади Віктора Сальникова орденом «За заслуги перед Батьківщиною» ІІІ ступеня.

Микола МАГДИЧ.

Севастополь.

У коаліції поповнення не очікують

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко відкидає можливість співробітництва БЮТ і Партії регіонів, зокрема в рамках однієї коаліції. Про це вона заявила, коментуючи інформацію, що з’явилася у ЗМІ, про те, що Ю. Тимошенко допускає таке об’єднання. Глава Кабінету Міністрів наполягає, що мова може йти тільки про співробітництво влади й опозиції.

Прем’єр наголосила, що «безмежно цінує» демократичну коаліцію і єдність Президента, парламенту та уряду. Вона відзначила, що всі її кроки будуть спрямовані на зміцнення цієї єдності.

ВІнниця

Мільйон гривень за ініціативу

Один мільйон гривень — таку суму вперше передбачено для переможців конкурсу на кращий розвиток територіальних громад Вінниччини.

Започатковане п’ять років тому змагання місцевих рад дало можливість окремим громадам вирішити низку своїх проблем завдяки залученню коштів з обласного бюджету. Торік, наприклад, 25 територіальних громад, чиї проекти визнали кращими, отримали для їх реалізації 600 тисяч гривень.

— Участь у конкурсі — це шанс для розвитку ініціативи знизу, — каже голова облради Григорій Заболотний. — Причому конкретні проекти може пропонувати не лише місцева рада, а й окремі члени громади.

Обов’язковою умовою для участі в конкурсі є співфінансування пропонованих проектів. «Допомагати можна тому, хто сам щось робить, — наголошує голова облради. — Половину коштів на реалізацію проекту виділяє обласний бюджет, стільки ж має відшукати місцева громада». Втім, облрада може взяти на себе більшу частину витрат. Усе залежить від важливості проекту громади, а також від фінансового становища останньої. Вирішальною залишається ініціатива громади і бажання створити на своїй території комфортні умови для членів громади. Адже головна мета конкурсу —розбудити ініціативу людей на місцях.

Віктор СКРИПНИК.