Чернігів

Проблеми регіону треба вирішувати на місці

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов свій робочий візит у виборчий округ присвятив вивченню проблем Чернігівського та Менського районів. Разом із керівниками райдержадміністрацій та головами рад він обговорив питання будівництва Седнівського навчально-виховного комплексу, реконструкції Старо-Білоуської школи, газифікації сіл в нинішньому році. Народний депутат України побував у Чернігівській центральній районній лікарні, санаторії «Остреч». Михайло Васильович пообіцяв допомогти в забезпеченні транспортом сільських медичних закладів, поліпшенні якості зубопротезування ветеранів війни і праці, а також порушити клопотання перед виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про збільшення закупівлі путівок для постраждалих від аварії на Чорнобильській станції і тих, хто проживає на екологічно забруднених територіях, особливо дітей.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Змінився постійний представник

Леонід Жунько, згідно з указом глави держави Віктора Ющенка, призначений постійним представником Президента в Криму. Нині Л. Жуньку 59 років. З травня 1998 року по квітень 1999 він був головою Державної податкової адміністрації в Севастополі. З квітня 1999 року по лютий 2005 року очолював Севастопольську міську держадміністрацію. Є членом Народно-демократичної партії України, очолює місцеве об’єднання демократичних сил «Злагода».

Нинішній постійний представник змінив на посаді Володимира Хоменка, якого в листопаді минулого року розпорядженням Кабміну призначено заступником міністра внутрішніх справ країни.

Віктор ХОМЕНКО.

Одеса

Такого бюджету в Одеси ще не було

Бюджет 2008 року, прийнятий на сесії Одеської міської ради, вперше буде профіцитний, тобто доходи перевищать витрати. До того ж на чималу суму — 77 мільйонів гривень.

Дохідна частина міського бюджету становить 2 мільярди 77 мільйонів гривень.

Бюджет Одеси має яскраво виражений соціальний характер. На соціально-культурну сферу виділяється на 134 відсотка більше коштів, ніж торік. На 128 мільйонів гривень більше порівняно з торішнім бюджетом виділено на освіту. Чотири мільйони гривень заплановано виплатити вчителям-пенсіонерам як муніципальну добавку до пенсій. Передбачено також виплати з міського бюджету добавки до зарплати й молодих учителів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.