Хмельниччина

Син викинув тіло батька на смітник

Коли після важкої хвороби помер мешканець Дунаєвецького району, родина довго не думала, що робити далі. Порадившись з матір’ю, син викопав за хатою, де зазвичай викидали гній, ямку глибиною близько тридцяти сантиметрів, і туди відтягнув тіло батька, замотане у целофан. Так відбулось поховання. Коли ж хворого брата прийшла навідати сестра, їй повідомили, що він у лікарні. Після цього ще кілька разів їй розповідали небилиці про відсутність господаря дому. Запідозривши щось погане, вона звернулась до міліції. У лічені дні правоохоронці знайшли зниклого. Після того, як його оглянув судмедексперт, було встановлено, що насильницької смерті не було. На запитання, чому так вчинили з тілом, родичі відповіли, що такою була воля покійного. Однак у таке важко повірити. Правоохоронці однією із версій вважають те, що смерть навмисне приховувалась, аби сім’я ще кілька місяців могла отримувати батьківську пенсію.

За такі дії жоден із членів родини покарання нести не може, оскільки закон не передбачає його за неналежне поховання.

Ірина КОЗАК.

Крим

Землевлаштування за хабар

Під час отримання хабара правоохоронці півострова затримали секретаря й землевпорядника однієї із сільрад Білогірського району. Посадовці вимагали гроші від місцевої жительки. Натомість обіцяли їй сприяти в отриманні рішення сільради про дозвіл на виготовлення технічної документації по землеустрою на земельну ділянку площею 0,10 га. Свої послуги працівниці сільради оцінили в 5 тисяч доларів. За фактом прокуратура автономії порушила кримінальну справу.

Віктор ХОМЕНКО.

Житомир

Вдатися до «телефонного тероризму» школярку змусили однолітки

Після телефонного дзвінка про замінування житомирської школи № 12 в ній майже три години працювали слідчо-оперативна група і вибухо-технічна служба міліції, кінологи, представники головного управління МНС в області, «швидка допомога». Жодного вибухового пристрою вони не виявили. А тим часом вживалися заходи щодо встановлення особи, яка зателефонувала до міліції. Хоча це було зроблено з мобільного телефону, вже через добу до райвідділу внутрішніх справ доставили 14-річну школярку та її маму. Дівчинка одразу розповіла, як це було. Змусили її, мовляв, хлопці-однолітки, шантажувавши «компроматом»: погрожували розповісти всім, як вона пробувала палити. Тепер матері, яку притягують до адміністративної відповідальності, за «жарт» своєї доньки доведеться сплатити штраф. Найцікавіше ж у цій історії те, що дванадцяту школу свого часу вже «мінували» — тоді це зробили двоє школярів 12 і 13 років. Але той урок швидко забувся.

Олексій КАВУН.