Духовно-моральне відродження нації врятує країну

Як вже писав «Голос України», з нагоди 10-річчя журналу «Педагогіка толерантності» відбулося зібрання. Його учасники прийняли звернення до Президента України, в якому зазначили три найболючіші проблеми нашої держави і окреслили можливе подолання їх. Першою проблемою є те, що «хоча серед чималого загалу політпартій, що взяли участь у останніх парламентських виборах, деякі включили у свої виборчі програми по кілька слів щодо духовності і моралі, однак жодна з них не проголосила духовно-моральне відродження головним своїм завданням, метою діяльності».

Політичні протистояння, що з кожним роком набувають вкрай загрозливого характеру, щомиті можуть привести до жахливих наслідків, кривавих побоїщ, — зазначають освітяни і вважають це другою проблемою країни. А кадрова чехарда, що супроводжує Україну з перших днів незалежності, практично паралізує діяльність державного апарату. Міністри та інші керівники всіх рівнів призначаються за суто політичною приналежністю, незважаючи на їхні професійні та людські якості. «Деякі міністри-партійці керують галузями, в яких до того не працювали жодного дня, не мають найменшого досвіду в галузі, яку очолюють», — підкреслено у зверненні. Єдиним шляхом розв’язання проблем освітяни вважають проголошення об’єднавчої ідеї: «духовно-моральне відродження нації і побудова суспільно-державно-народного життя на засадах злагоди, добра, братерства, толерантності, що одвіку притаманні українцям».

Лікарі просять киян перевірити щитовидку

Столичні медики повідомляють, що з кожним роком дедалі більше людей захворюють на рак щитовидної залози, і це насторожує.

Щоб бути спокійним за своє здоров’я або наперед почати боротьбу з недугою, киян просять пройти обстеження. Зробити це без проблем можна в районних поліклініках.

Звернути увагу городян на небезпечну хворобу вирішили напередодні Дня боротьби з раком (4 лютого). У міському центрі здоров’я фахівці нині дають поради (зокрема по телефону 278-04-12), як обстежитися.

Міністр обіцяє — шахтарі вірять

Луганська область. Віктор Полтавець, міністр вугільної промисловості України, обіцяє шахтарям ДП «Ровенькиантрацит» ліквідувати перебої у виплаті заробітної плати. При цьому розкрив схему пошуку ресурсів. Спочатку укладається договір про пряме постачання продукції ДП на приватну електростанцію «Дніпроенерго». У договорі сказано, що енергетики кредитують «Ровенькиантрацит» у заробітній платі. Гірники ж обіцяють наростити середньодобовий видобуток вугілля до 20 тис. тонн, а з лютого намічається підвищення ціни на енергетичне вугілля. Ці фактори допоможуть підняти економіку ДП.

Алла АНТІПОВА.