Блок Юлії Тимошенко звернувся до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів з вимогою розслідувати випадок викрадення процесуальних документів з матеріалів справи стосовно застосування імперативного мандату для депутатів місцевих рад. Про це «Українській правді» повідомив представник БЮТ, народний депутат Андрій Портнов.

За його словами, минулої п’ятниці в Апеляційному адмінсуді Києва мало відбутися засідання, на якому суд мав оголосити остаточне рішення стосовно правомірності застосування імперативного мандата для депутатів БЮТ у Київраді, котрі перейшли до інших фракцій. Проте незадовго до початку судового засідання з’ясувалося, що з матеріалів справи зникла низка процесуальних документів, «без яких розгляд справи по суті неможливий». За словами А. Портнова, БЮТ був настільки переконаний у своїй правоті, що «вже у п’ятницю збирався подавати до виборчої комісії документи на реєстрацію наступних за списком депутатів Київради». На запитання, чим пояснюють відсутність документів самі судді, депутат сказав: «Судді кивають один на одного, кажуть, що документ був, але де він дівся, вони не знають».

Також А. Портнов повідомив, що БЮТ має намір звернутися до МВС, Генпрокуратури та СБУ з вимогою притягти до відповідальності київського голову Леоніда Черновецького та його заступників за фактами фальсифікації рішень сесії Київради щодо землевідведення. Як сказав народний депутат, усі необхідні докази БЮТ зібрав в один документ, який передано до право-охоронних органів у понеділок.