Виповнилося тринадцять років із дня створення в Донецьку «Госпіталю Ситько МРТ». Це лікувальна установа —давній партнер «Голосу України». Завдяки співробітництву читачі нашої газети, котрі виграли курс діагностики і лікування, мають можливість одержати сучасну медичну допомогу. Відразу після створення госпіталю в Донецьку пацієнти виявили великий інтерес до нового методу. За час роботи лікувальної установи у ньому пройшли курс лікування близько 15 тисяч осіб.

Абревіатура «МРТ» розшифровується як «мікрохвильова резонансна терапія». Відкриття, зроблене групою українських учених-фізиків під керівництвом професора Сергія Ситько в 80-х роках минулого століття, як виявилося, має величезне практичне значення. Метод заснований на дії дуже малими енергіями на біологічно активні точки організму. Під час лікування використовується енергія, у кілька мільярдів разів менша, ніж для лампочки кишенькового ліхтарика. При цьому лікарям удається досягти прогресу під час лікування багатьох захворювань, у тому числі — важковиліковних.

На жаль, сьогодні, коли сторінки видань і телепрограми майорять обіцянками чудесних зцілень, рекламою диво-ліків і приладів, пацієнтові буває важко відрізнити дієві методи нетрадиційної медицини від, м’яко кажучи, малокорисних. У «Госпіталь Ситько МРТ», як правило, приходять за рекомендацією знайомих, друзів, родичів.

— Цінність такого лікування — в тому, що ми не застосовуємо медикаментів. Адже ліків без побічних ефектів не буває, — каже Микола Казаков, голова правління ЗАТ «Асоціація «Темп», до складу якої входить госпіталь. — На відміну від традиційної медицини, де прийом хворих поставлено «на потік», наші лікарі застосовують до кожного пацієнта індивідуальний підхід. На першому прийомі лікар проводить індивідуальну діагностику і відразу призначає лікування. У перевагах такого методу переконалися жителі вже 20 міст України, де створені кабінети мікрохвильової резонансної терапії.

Додам, що асоціація не тільки постачає обладнання для таких кабінетів, а й навчає медиків для роботи на цьому обладнанні. До речі, вимоги до кваліфікації персоналу в госпіталі дуже строгі: тут працюють тільки лікарі вищої і першої категорії. Робота над удосконаленням апаратури і методу лікування триває: в асоціації діє науково-дослідний центр квантової медицини. Зокрема, висока ефективність комплексу «РЕМЕГ» дала змогу Міністерству охорони здоров’я України внести його до реєстру медичної техніки і дозволити до використання в клінічній практиці. Такого визнання не отримала практично жодна з існуючих у Україні електропунктурних діагностик.

Та найцінніше визнання — відгуки пацієнтів. Одну з них, мешканку Харкова, у госпіталі добре пам’ятають. Вона практично не ходила, коли вперше потрапила сюди. «Я багато років хворію на ревматоїдний артрит, «сиділа» на гормонах, почувалася повною руїною, — згадує пацієнтка. — Прочитала в газеті статтю про новий напрям в медицині — мікрохвильову резонансну терапію. Відразу зацікавилася і подумала, що мені обов’язково допоможе. У Донецьк я приїхала з донькою, бо не могла обходитися без сторонньої допомоги. Після першого курсу я кинула милиці! Болі стали менші, тіло — легше, я ожила. Другий курс, третій... Уже приїжджаю самостійно. Гормони майже відмінили. Навіть виглядаю стрункішою. Задоволена лікуванням і продовжуватиму його. Нинішній мій стан не можна порівняти з колишнім».

Ще один пацієнт, Євген А., приїхав у госпіталь після безуспішного лікування за кордоном. Він дістав тяжку травму голови під час навчання на Мальті. Після виписки з реанімації повернувся додому в Москву, де також лікувався в кількох клініках. «Рухові функції відновилися, але залишилися проблеми з мовою і пам’яттю. Мені було важко підбирати слова, зосередитися, думки рухалися важко. Це створювало проблеми і у навчанні, і у спілкуванні з однолітками. Двічі проходив курси реабілітації в клініках Франції і Швейцарії, але без видимого результату. Я зовсім упав у відчай, розвилася депресія».

Хтось з родичів хлопця надіслав газету з публікацією про «Госпіталь Ситько МРТ». Євген загорівся і зібрався в Донецьк. Батьки поставилися до цієї ідеї скептично: мовляв, якщо вже західні світила не допомогли... Однак гроші на поїздку синові дали. «У госпіталі я потрапив до директора науково-дослідного центру квантової медицини Віктора Васильовича Кирєєва. Він дуже уважно поставився до мого стану, провів діагностику і почав лікування. Перед кожним сеансом проводилося контрольне дослідження, щоб краще підібрати точки для впливу. Після сеансу Віктор Васильович займався зі мною психотерапією. І результат з’явився». За цей час хлопець пройшов уже три курси лікування і каже, що знову став відчувати повноту життя. Можливо, і ця публікація дасть шанс комусь із вас, шановні читачі?