Вшановано пам’ять героїв Крут

Учора Президент України Віктор Ющенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, народні депутати, члени уряду, а також представники інших органів виконавчої влади поклали квіти до пам’ятного знака Героям Крут у Києві. Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Крім того, біля Аскольдової могили відбулася поминальна панахида, присвячена 90-річчю подвигу юнаків. За дорученням глави держави квіти було покладено й до могили похованих на Лук’янівському кладовищі двох учасників бою під Крутами. А в суботу Віктор Ющенко планує здійснити робочу поїздку до Чернігівської області для вшанування пам’яті загиблих у битві під Крутами.

Прем’єр підтримає главу держави на наступних виборах, якщо уряду дозволять ефективно працювати

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко готова підтримати кандидатуру Віктора Ющенка на наступних президентських виборах. Але за умови демонстрації спільного підходу до вирішення головних питань. Про це вона повідомила у Брюсселі на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.

Якщо уряд зможе ефективно працювати, то «не має значення, коли президентські вибори і хто з демократичної коаліції буде балотуватися», — зазначила вона. Водночас Юлія Тимошенко зізналася, що «всередині демократичної коаліції є конкуренція. Ми — різні політичні сили. Але я хочу, щоб конкуренція була рушійною силою, а не руйнівною». І пообіцяла, що жоден її крок не буде спрямований на руйнування.

На засіданні комітету обговорювалися й інші важливі теми. Зокрема, конституційна реформа в Україні. Нова Конституція, на переконання Прем’єр-міністра, повинна бути підтримана як у Верховній Раді, так і на всеукраїнському референдумі. «Нині цей процес уже розпочався», — наголосила Юлія Тимошенко, назвавши його «головною базовою умовою» конституційної реформи.