З метою унормування обліку роботи та оплати праці народних депутатів Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 25 січня, підписав Розпорядження «Про порядок обліку робочого часу та нарахування заробітної плати народним депутатам України».

Зокрема, заробітна плата нараховуватиметься народним депутатам на підставі табеля обліку робочого часу, підписаного головою, секретарем, завідувачем секретаріату відповідного комітету Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

Документ передбачає стягнення у разі невиконання народними депутатами своїх робочих обов’язків. Так, парламентарії не отримуватимуть заробітної плати у разі перешкоджання ними проведенню пленарних засідань та відсутності без поважних причин на пленарних засіданнях, засіданнях комітетів тощо. Узагальнена інформація про участь народних депутатів у пленарних засіданнях, засіданнях відповідних комітетів, комісії подаватиметься щомісяця Голові Верховної Ради України та розміщуватиметься на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

Прес-служба Верховної Ради.