З’явиться пам’ятник Христо Ботеву

Сесія Одеської міськради ухвалила рішення про спорудження пам’ятника болгарському поетові Христо Ботеву. В 1863 році Христо Ботев вступив до одеської гімназії. Захопився вивченням праць Бєлінського, Писарева, Чернишевського, Добролюбова. Згодом він їде з Одеси і бере активну участь у революційній боротьбі. Його літературна творчість вплинула на болгарську літературу.

Своє рішення депутати мотивували тим, що в Одеській області найбільша в Україні болгарська діаспора.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.

Радіо знову прийшло в оселю

«Голос України» опублікував листа Михайла Сощенка з Мелітополя Запорізької області, де він скаржився на неможливість слухати програми Національної радіокомпанії.

З цього приводу заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк повідомив редакції таке:

«Звернення читача спонукало спеціаліста Запорізького секретаріату Національної ради В’ячеслава Фурсу та начальника місцевого радіовузла Укртелекому Юрія Колесникова не лише встановити причину тривалого мовчання радіоточки, а й відновити у помешканні повноцінне мовлення улюбленої програми.

Найцікавіше те, що технічні можливості наявного в Михайла Сощенка радіоприймача дають змогу отримувати з ефіру сигнал не однієї Національної радіокомпанії, а й багатьох інших радіомовників із Києва та Запоріжжя. Однак чоловік не був обізнаний із такими властивостями гучномовця, а тому й не користувався цим благом. Тож усі проблеми з бажанням «слухати голос рідного Києва», як писав Михайло Сощенко, залишились, на щастя, позаду.

А які радіосправи в інших співвітчизників? Наявні чи відсутні в них можливості слухати голос рідного Києва? Гадаю, «Голос України» і надалі поведе зацікавлений діалог із читачами щодо рівня забезпечення державою їхнього конституційного права на всебічну та об’єктивну інформацію».