На 4-му різдвяному міжнародному турнірі аматорів хокею (після 35 років) на Приз Президента Республіки Білорусь

Популярність Мінських різдвяних баталій зростає з року в рік. Недарма серед мінських уболівальників ці захопливі змагання давно вже називають неофіційним чемпіонатом світу з хокею серед ветеранських аматорських команд.

Цього року в турнірі взяли участь команди Росії, Канади, Фінляндії, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Білорусі та України. Команди були розбиті на дві групи. Переможці груп зустрічалися в головному фіналі. Ті, що були в групі другі, виборювали третє місце. Здобувши у своїй підгрупі друге місце, програвши одну гру росіянам з рахунком 4:6, збірна України в зустрічі за бронзові медалі обіграла в напруженій боротьбі збірну Австрії з рахунком 8:6.

Команда України виступала в такому складі: Євген Бруль, Володимир Андрюшик, Андрій Савченко, Андрій Мажугін, Ігор Юрченко, Олег Полковников, Андрій Ніколаєв, Євген Млинченко, Євген Сиченко, Євген Вланкін, Ігор Казиміров, Олександр Годинюк, Олександр Кузмінський, тренери: Петро Міхонік, Ігор Шичков.

Після закінчення турніру (незалежно від статусу і рангу) усі від олімпійських чемпіонів до нікому не відомих аматорів — зійшлися на думці: такі турніри не просто відмінна пропаганда хокею, а отже, і здорового способу життя, а й захопливе видовище, велике свято спорту.

За теплий прийом і чудове проведення турніру (організацію на найвищому рівні) хочеться щиро подякувати федерації хокею Білорусі.

Команді подякував і привітав посол України в Білорусі Ігор Ліховий.

Фото Володимира БІЛОУСА.