Суми

Зростають тарифи — бідніє населення

Збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги призвело до подальшого зубожіння мешканців регіону. Так, торік кількість сімей сумчан, яким були виплачені субсидії на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, подвоїлася і становила 106 тисяч. А загальна сума субсидій порівняно з позаминулим роком зросла у 2,5 разу.

Владислав ЖМУРКОВ.

Житомир

Перевізникам пообіцяли новий тариф

Вартість проїзду житомирськими маршрутками має зрости в півтора разу — до одної гривні 50 копійок. Таку цифру названо в проекті рішення виконкому міськради, винесеному на громадське обговорення. На поступки приватним перевізникам (а їх у місті працює 42) пішли тоді, як вони, після кількамісячних безуспішних звернень, не вийшли на лінію. Новий тариф вважають компромісним: підприємці твердять, що він протримається недовго, бо й після його запровадження, через значне подорожчання пального й запчастин та зростання мінімальної зарплати, вони ледь зводитимуть кінці з кінцями.

Олексій КАВУН.

Хмельницький

Життя на Хмельниччині стає дедалі дорожчим...

Минулого року ціни в області зросли на 17,9 відсотка, що перевищило середній показник у державі (16,6 відсотка). Найбільше подорожчали продукти харчування — майже на третину. А ціни на борошно, молочні продукти, олію, фрукти зросли на 35—84 відсотки. Серед послуг лідерство у підвищенні цін тримає транспортна і пов’язані з нею галузі. Збільшення майже на половину цін на паливо і більш як на третину — на технічне обслуговування машин спровокувало стрибок вартості проїзду на 20 відсотків.

Ірина КОЗАК.

Одеса

Нові тролейбуси для «перлини біля моря»

Виконком Одеської міськради розглянув питання про придбання для перевезення пасажирів 40 новеньких тролейбусів. Розрахунок за тролейбуси здійснюватиметься усіма формами фінансування: лізинг, кредит. Нові односекційні тролейбуси будуть обладнані асинхронними двигунами. Привід дверей — пневматичний. Нині в місті працює 172 такі машини, сорок одна з них — українського виробництва. Після тролейбусів міська влада планує придбати 100 трамвайних вагонів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.