Футбол. Третій міжнародний турнір «Кубок Першого каналу». Група B.

«Спартак» (Росія, Москва) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:3. Голи: Ребров, 41, Корреа, 42, Гусєв, 90+3.

«Спартак»: Плетикоса, Бистров (Майдана, 32), Іванов, Ковач, Моцарт, Павличенко (Дзюба, 61), Титов (Шоава, 83), Веллітон (Прудніков, 66), Штранцль, Філіпенко, Павленко (Дінєєв, 46). Тренер — Станіслав Черчесов.

«Динамо»: Шовковський, Допілка, Михалик, Несмачний, Гусєв, Гіоане, Корреа, Юссуф, Нінкович (Дедечко, 82), Ребров (Мілевський, 86), Кравець (Шацьких, 46). Тренер — Юрій Сьомін.

Попереджено: Ковача, 29, Реброва, 37, Штранцля, 58, Юссуфа, 71, Дедечка, 84, Іванова, 85.

Арбітр — Роберто Розетті (Італія).

24 січня. Тель-Авів. Стадіон «Блумфілд». 8 000 глядачів. 8 градусів.

Перевага на трибунах стадіону була вочевидь на боці киян. Добре відомо, що армія їхніх прихильників в Ізраїлі — чи не найбільша. Звичайно, вони дуже допомогли динамівцям здобути цю красиву і переконливу перемогу в напрочуд принциповому протистоянні. Ще довго після фінального свистка багатотисячний хор вдячності скандував: «Молодці!».

Цей поєдинок був незвичайним для нового наставника біло-синіх Юрія Сьоміна. Перемога йому була потрібна, мов повітря. Здолати «Спартак» у першому своєму офіційному матчі — кращого початку на новій посаді годі й придумати.

Уже з перших хвилин були помітні зміни у грі динамівців. По-перше, в обороні вони почали діяти в лінію. А в її центрі з’явилися... півоборонці Юссуф і Михалик. І впорався цей дует із новим амплуа досить упевнено. Що, зрештою, позитивно позначилося на командних діях «Динамо». Його гравці запрягали повільно, настирно, а під кінець тайму стримати їх спартаківцям було вже не до снаги.

Спочатку Корреа зі своєї половини поля зробив точну передачу на Реброва (либонь, найпомітнішого у складі біло-синіх), який виграв боротьбу у Штранцля і влучив у верхній кут воріт «Спартака». Не минуло і хвилини, як Плетикоса знову виймав м’яча з сітки. Блискучу техніку в карному майданчику продемонстрував Кравець. Обігравши Ковача і виманивши на себе воротаря, він виклав м’яча під удар Корреа.

Після перерви мало що змінилося на полі. «Динамо» продовжувало діяти на першому номері. «Спартаку» практично не вдалося створити бодай моменту біля воріт Шовковського. А от «Динамо» мало добрий шанс ще забити на 71-й хвилині, коли Шацьких влучив у стійку спартаківських воріт. Однак уже в компенсований час динамівці знову порадували прихильників. Гусєв отримав точну передачу від Мілевського, прискорився. І його ефектний діагональний удар метрів з п’ятнадцяти (м’яч влучив у стійку і відскочив у ворота) — дав змогу чемпіонові України поставити масну переможну крапку!

— Ну, то яким млинцем став для вас перший офіційний матч у новому клубі? — запитали журналісти Юрія Сьоміна, котрого зустріли овацією.

— Смачним та ще й з чорною ікрою... Але, якщо серйозно, і рахунком, і грою задоволений. Для нас результат у матчі зі «Спартаком» стояв на першому місці. Щоб його досягти, потрібно було залишити москвичів без м’яча, тому що без нього вони грати не вміють. І нам це вдалося. Ми добре зіграли в обороні, упевнено і компактно діяли в середній лінії, забили гарні м’ячі.

Ще хотів би сказати, що для нас календар складено не найкращим чином. «Спартак» свій наступний матч грає через два дні, а «Динамо» — через один. Організатори наступного року повинні це врахувати. Наш черговий суперник — «Црвена Звезда» — серйозна команда. Вони тільки починають виступи у турнірі. Напевно, її гравці мають більше сил.

«Динамо» виграло цілком заслужено, — сказав Станіслав Черчесов. — Як на мене, кияни краще налаштувалися на гру, були свіжіші. Після двох пропущених м’ячів ми відчули легкий шок...

Віктор БРАНИЦЬКИЙ

(із Тель-Авіва).