Футбол. Третій міжнародний турнір Кубок Першого канала. Група А.

«Бейтар» (Ізраїль, Єрусалим) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:3. Голи: Фернандіньо, 2, Левандовський, 58, Гай, 90.

«Бейтар»: Твртко, Бенадо, Бен-Йосеф (Зандберг, 46), Боатенг (Таль, 46), Альберман, Амсалем (Цив, 60), Альварес (Гаддат, 77), Барухян (Варер, 83), Віза (Азріель, 60), Бен-Шошан (Козокін, 46), Рамуло. Тренер — Іцхак Шум.

«Шахтар»: П’ятов, Шевчук, Чигринський, Кучер (Єзерський, 46), Адріано (Гладкий, 46), Дуляй (Ілсіньо, 46), Фернандіньо (Гай, 78), Брандау, Вілліан (Левандовський, 46), Гюбшман (Кравченко, 46), Срна. Тренер — Мірча Луческу.

Попереджено: Брандау, 12, Чигринського, 25, Рамуло, 28, Гюбшмана, 44, Таля, 71.

Арбітр — Ігор Єгоров (Росія)

23 січня. Єрусалим. Стадіон «Тедді». 13 856 глядачів. Плюс 7 градусів.

Минула лише хвилина і п’ятнадцять секунд матчу, коли гості відкрили рахунок. Фернандіньо заробив штрафний, метрів з двадцяти пробив захисну «стінку», і м’яч влетів у кут воріт лідера чемпіонату Ізраїлю.

Хоча «Шахтар» і віддав після цього ініціативу, господарі довго не могли оговтатися після швидкого стартового «нокдауну». Донеччани забили ще раз, але російський суддя Єгоров не зарахував взяття воріт, побачивши якесь порушення в діях Адріано, котрий вразив ціль.

Щоправда, єрусалимці ведуть боротьбу за титул в національному чемпіонаті. Однак важко повірити, що вони зневажливо поставилися до поєдинку з «гірниками». Навпаки, підопічні Іцхака Шума билися за результат, старалися. І заслужили схвальні слова... свого наставника.

Пан Шум сказав після матчу:

— Наш чемпіонат у розпалі, тому я змушений був дати можливість провідним футболістам відпочити. Вони зіграли 45—50 хвилин, після чого їх було замінено. Незважаючи на поразку, вважаю, що ми зіграли краще за «Шахтар», провели гарний матч...

Та у мене склалося інше враження: просто суперник виявився не по зубах єрусалимцям. «Шахтар» переважав «Бейтар», особливо після перерви. І це при тому, що наш клуб іще далекий від оптимальної форми. Вихід на високий рівень планується на початок березня, коли стартує друге коло чемпіонату України.

Після перерви українська команда не забарилася подвоїти рахунок. Після розіграшу кутового у стрибку Левандовський влучно пробив головою. Після цього питання про переможця ні в кого вже не викликало сумніву. Крапку в зустрічі поставив Гай, ефектно прообивши під поперечину.

Мірча Луческу не приховував задоволення від перемоги у стартовому поєдинку турніру.

— Вийшов цікавий матч, — сказав він. — Мені дуже сподобалася атмосфера на чудовому стадіоні. За рахунок чого нам вдалося взяти гору над «Бейтаром»? Завдяки грамотній організації гри. Гадаю, ми цілком заслужено заробили три очки. Але й дії «Бейтара» справили на мене позитивне враження.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ

(з Єрусалима).