Футбол. Третій міжнародний турнір Кубок Першого каналу. Учасники турніру: «Динамо» (Київ), «Спартак» (Москва), «Бейтар» (Єрусалим), ЦСКА (Москва), «Шахтар» (Донецьк), «Црвена Звезда» (Сербія, Белград).

«Динамо» і «Спартак» сьогодні на стадіоні «Блумфілд» у Тель-Авіві зустрінуться між собою. У складі москвичів не гратиме чеський оборонець Мартін Іранек, котрий ще не відновився після операції. Повернулися до команди Олександр Павленко та Олег Дінєєв. Клуб придбав 21-річного аргентинського півоборонця Крістіана Майдану. Киянам удалося зберегти колишній склад. Новачків практично немає, натомість залучили до роботи групу молодих виконавців з резерву. Всі здорові і готові до участі в турнірі.

Ще трохи інформації, котра, гадаю, зацікавить прихильників футболу в Україні, зокрема динамівських уболівальників. За виграш Кубку Першого каналу футболістам «Динамо» президент клубу Ігор Суркіс пообіцяв чималу винагороду.

— Віддам команді півмільйона доларів. Іншу половину виграшу — дітям. Мені ці гроші не потрібні. Я буду задоволений тим, що потримаю в руках сам приз. Нагадаю, що призовий фонд Кубка Першого каналу становить два мільйони доларів. Переможецеві дістанеться половина.

До речі, у складі команди арбітрів, котрих організатори запросили обслуговувати матчі турніру, сталися певні зміни. Зокрема, замість італійця Сільвіо Фаріни до Землі обітованої прибув його співвітчизник Роберто Розетті. Саме він судитиме поєдинок між київським «Динамо» і московським «Спартаком».

А донецький «Шахтар», як відомо, вчора пізно ввечері зустрівся в Єрусалимі з «Бейтаром». Докладна розповідь про той матч — уже в наступному репортажі з Ізраїлю.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ

(з Тель-Авіва).