Президент Віктор Ющенко вважає поведінку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та київського міського голови Леоніда Черновецького такою, що дискредитує державу. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю агентству УНІАН. При цьому глава держави зауважив, що хоч і не був присутній при цьому інциденті, та розуміє, чому цей випадок набув такого резонансу. «Сьогодні факт є в тому, що два високопосадовці держави припустилися поведінки, яка дискредитує державу, всіх нас», — сказав Президент.

Також він нагадав, що дав доручення Генеральному прокуророві Олександру Медведьку протягом чотирьох днів встановити всі обставини інциденту, доповісти главі держави і дати публічну оцінку цим подіям. «Я переконаний, що всі ми повинні виходити, в тому числі і в даному епізоді, з того, що закон один для всіх», — сказав Президент, наголосивши, що він розуміє, яка сьогодні йде політизація цього питання, «тому що кожна сторона намагається виловити свою рибку в цій воді. Переконаний, що через правоохоронні органи, через керування виключно законом по даному епізоду ми можемо знайти достойну відповідь для держави, для мерії, для Міністерства внутрішніх справ».

В. Ющенко зауважив, що йому як Президентові хотілося б, щоб люди, наділені таким високим статусом, пам’ятали, що за ними держава і що мільйони людей можуть або обговорювати їхню поведінку, або брати приклад з них.

Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, розслідування інциденту між міністром внутрішніх справ та київським міським головою проводить столична прокуратура і саме вона визначатиметься стосовно відкриття або відмови у відкритті відповідної справи. Зокрема, як нам повідомив радник київського міського голови Казбек Бектурсунов, представники київської міської прокуратури вже розпочали перевірку обставин інциденту.

А тим часом учора Блок Леоніда Черновецького оголосив про початок безстрокової акції протесту біля будинків МВС і ГПУ з вимогою усунути від виконання службових обов’язків міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. За повідомленням прес-служби блоку, підставою для цього заходу стала неприпустима поведінка чинного міністра на засіданні РНБО, коли він у присутності глав облдержадміністрацій та інших високих посадових осіб «втратив контроль над собою і підступно, зі спини, напав на Леоніда Черновецького».

Корупція на держслужбі побила десятилітній рекорд

У Луганській області корупція держслужбовців — найвища за останні десять років. За минулий рік близько 250 керівників були притягнуті до відповідальності за протиправні дії. «Приріст» стався переважно за рахунок працівників місцевого самоврядування. Найбільше порушень зафіксували в Перевальському районі, у містах Красний Луч і Луганськ. Серед держслужбовців зафіксовано також і високу плинність кадрів. Найвищий її рівень у головному управлінні юстиції — 33 відсотки.

Луганська область.