Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк взяв участь у традиційній зустрічі з Президентом Віктором Ющенком та Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Було обговорено низку питань, які потребують невідкладного вирішення. Серед них — прийняття урядом рішення про затвердження переліку підприємств, які підлягають приватизації у 2008 році.

Президент переконаний: розгляд і прийняття Кабінетом Міністрів розпорядження про затвердження переліку господарських товариств, державні пакети акцій яких підлягають першочерговому продажу, державних підприємств і відкритих акціонерних товариств, що підлягають першочерговій підготовці до продажу у 2008 році, передчасні. Віктор Ющенко нагадав про свою пропозицію стосовно того, що першочерговим має бути прийняття нової редакції закону «Про Державну програму приватизації», який повинен повернути чесну, прозору, конкурентну приватизацію, щоб не повторити помилки приватизації Луганського тепловозобудівного заводу, Кременчуцького нафтопереробного заводу, коли конкурсу практично не було.

Глава держави звернувся до прем’єра з проханням невідкладно ініціювати скасування цього рішення на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України. «Питання приватизації має особливу державну вагу, воно є одним із національних пріоритетів. Підхід усіх гілок влади до приватизаційного процесу має бути узгодженим та скоординованим», — також наголосив Президент.

Щодо Державної програми приватизації Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк висловив переконання, що цей законодавчий акт буде, безперечно, прийнятий парламентом.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню подолання інфляції. Президент вважає, що вже найближчими днями уряд має розробити, затвердити й розпочати реалізацію антиінфляційних заходів.

Невідкладного реагування уряду потребує і ситуація з мобілізацією податків і зборів до бюджету. Окрім того, треба навести порядок і з відшкодуванням ПДВ. Голова Верховної Ради, Президент і Прем’єр-міністр обговорили діяльність та фінансовий стан Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».