Смачний подарунок до зимових свят отримало подружжя Олександра і Галини Приймачків з Луцька. Надіславши в редакцію копію квитанції про передплату нашої газети на друге півріччя 2007 року, вони виграли подарунок — набір продукції Рожищенського сирзаводу, відомою під торговою маркою «Роси». Цікаво, що Приймачки з-поміж багатьох сирів віддають перевагу саме рожищенським. Тож їм цікаво було почути від заступника голови правління ВАТ «Рожищенський сирзавод» Володимира Литвинчука, як ідуть справи на підприємстві.

— Таємниця високої якості наших сирів у тому, що виготовляємо їх з якісного молока, отриманого в сприятливій для сироробства зоні, — розповідає Володимир Арсентійович. — Те, що рожищенські сири одні з найкращих в Україні, свідчать десятки нагород, вручених заводу на престижних Всеукраїнських і міжнародних виставках та ярмарках, високі оцінки на дегустаційних конкурсах. Не вибила нас з колії навіть заборона продавати свою продукцію у Росію. Звичайно, на перших порах було важко зі збутом. Адже понад 60 відсотків твердих сирів ми реалізовували там. Сьогодні здебільшого працюємо на внутрішній ринок. Продаємо також сири в Казахстан і Молдову. І хоч вже маємо дозвіл на експорт сирів в Росію, і є бажання тамтешніх підприємців продовжувати співробітництво з нами, але поки що не поспішаємо туди: внутрішній ринок хоча, можливо, і менш вигідний, але надійніший. За останній рік чимало зробили для оптимізації виробництва. Зокрема, в липні на заводі ввели в дію цех сухої сироватки. Витратили на це 7,5 мільйона гривень. Відтепер працюємо по безвідходній технології. У нашій роботі зацікавлені місцеві громади. Адже завдяки нам селяни Волині мають куди реалізовувати молоко із підсобних господарств. За одинадцять місяців виплатили їм понад 36 мільйонів гривень, ще дев’ятнадцять мільйонів — колективним господарствам. Усього за рік переробляємо 75 тисяч тонн молока. По тисячу тонн його здають приватники з Луківської і Сокільської сільських рад Рожищенського району. До речі, в першій із них стільки молока не виробляв навіть колишній колгосп «Волинь».

Щодо наших передплатників, то вони виявилися людьми цікавими. Олександр Порфирійович вже 41 рік працює бухгалтером в обласному управлінні внутрішніх справ. Цього літа йому виповнилося 70 років. Галина Йосипівна на пенсії, а до того тривалий час працювала малярем в управлінні «Оздоббуд». Нагороджена орденом Трудової Слави. «Голос України» подружжя передплачує вже багато років.

Волинська область.