Блок Литвина направив до Кабінету Міністрів свої пропозиції до проекту програми діяльності уряду «Український прорив: для людей, а не політиків». Про це повідомив народний депутат Олег Зарубінський .Він наголосив, що, попри позитивні моменти, проект програми більше нагадує декларацію про наміри.

Пропозиції Блоку Литвина складаються з трьох частин — соціальна й економічна сфера, село і сфера екології, а також політична й культурні сфери.

Народні депутати пропонують скасувати політичний статус міністрів; запровадити з 1 січня 2009 року погодинну оплату праці, яка становитиме 25 гривень за годину, зі збереженням 40-годинного робочого тижня; провести ревізію всіх сільськогосподарських земель України; заборонити продаж рентабельних державних підприємств. А також виробити та реалізувати реальний механізм повернення втрачених заощаджень, у тому числі через участь громадян у приватизації ліквідних підприємств, наділення їх землею, забезпечення лікування та навчання за рахунок бюджету протягом 2008—2010 років; встановити справедливі тарифи на комунальні послуги на основі їхньої якості, стану житла, платоспроможності його власників; реформувати міжбюджетні відносини (60 відсотків податку залишається на місцях, 40 відсотків надходжень — до центру з 1 січня 2009 року) та ін.

Серед ініціатив блоку — комплексна реформа податкової системи, створення Фонду майбутнього, з якого на персональний рахунок новонароджених нараховуватиметься 25000 гривень з наступними відсотками та індексацією до досягнення 18-річного віку з 1 січня 2009 року; надання молодим сім’ям безвідсоткових кредитів на житло; повна заборона ввезення в Україну генетично модифікованих харчових продуктів.

Крім того, Блок Литвина пропонує повернутися до мажоритарної системи виборів до Верховної Ради та місцевих органів влади; впровадити механізм звітування народних депутатів та їх відкликання; скасувати депутатську недоторканність та ліквідувати всі депутатські привілеї.

Олег Зарубінський заявив, що підпис Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка під листом керівників держави до Генерального секретаря НАТО про заявку на приєднання до плану дій із здобуття членства в альянсі не є обов’язковим. За словами парламентарія, достатньо було підпису тільки Прем’єр-міністра. Однак для того, щоб представляти позицію Верховної Ради, переконаний Олег Зарубінський, глава парламенту мав би порадитися і розглянути це питання у сесійній залі.