Легка атлетика. Українець Сергій Лебідь, який переміг на чемпіонаті континенту з кросу, названий кращим легкоатлетом грудня в Європі. Володар національних рекордів на 3000 і 5000 метрів у Торо (Іспанія), завоював своє восьме «золото» європейських чемпіонатів і готовий перемогти знову вже в грудні 2008 року в Остенде (Бельгія).

Гандбол. Чоловіча збірна України провела свій третій поєдинок у рамках кваліфікації на чемпіонат світу з гандболу, який наступного року прийматиме Хорватія. Українці в гостях переграли збірну Австрії — 39:24. Наша команда близька до виходу в плей-оф (відбір на світову першість). Для цього їй треба 20 січня у Запоріжжі не програти команді Австрії.

Хокей. Киянин Олексій Понікаровський офіційно оголосив про своє бажання зіграти за хокейну збірну України. Торік нападник «Торонто», котрий має досить успішну кар’єру в НХЛ, повідомив про прийняття ним канадського громадянства. Здавалося, що його зв’язок із Україною розірвано. Однак позавчора прес-служба Федерації хокею України повідомила про бажання О. Понікаровського виступити у складі збірної нашої країни на чемпіонаті світу в Японії.

— Пишаюся тим, що я українець. І хочу допомогти збірній України. Якщо тренери довірять мені місце в складі, я приєднаюся до збірної. Єдина причина, через яку моє бажання може не здійснитися, це вдала гра «Торонто» у серії плей-оф, — наводить слова Олексія прес-служба федерації.

Нагадаємо, що цього року Україна виступатиме в першому дивізіоні чемпіонату світу, виборюючи путівку до елітного дивізіону.

Фехтування. Ольга Харлан підтвердила, що є найсильнішою шаблісткою України. Срібний призер чемпіонатів світу та Європи виграла Кубок країни. Цей турнір відбувся в Києві. Миколаївська спортсменка у фіналі здолала землячку Ніну Козлову. «Бронзу» поділили Галина Пундик з Хмельницького та черкащанка Катерина Єфремова.