У Національній бібліотеці імені В. Вернадського, що в столиці, відкрито фотовиставку. Над її створенням працювало два покоління Олександрів Лепетунів (батько і син). Обидва — члени Національної спілки художників України. Свою експозицію майстри представили під назвою «Любіть Україну» і приурочили до прийдешнього Дня Соборності. Власне, зізнається Олександр Лепетун-батько, ця виставка вже стала традиційною.

— Уже кілька років поспіль, — каже пан Лепетун, — ми з сином готуємо свої роботи до Дня Соборності України. Втім, нинішня —унікальна. Ми вперше презентуємо на загал не тільки сучасні картки, а й світлини 1917—1920 років. До того ж майже два місяці я працював з архівними документами, щоб сьогодні всі охочі могли побачити найцікавіші історичні пам’ятки.

Зупиниться око відвідувача могло, наприклад, на фотокопії Універсалу Української Центральної Ради, датованого 3 липня 1917 року. Або на документі, який засвідчував, «що Петлюра є членом Генерального Секретаріату УНР (генеральний секретар по справам військовим)». Триватиме виставка (безплатна) два тижні. Потім у планах фотохудожника подорож Україною. А, можливо, і поза її межі.

Завітали на виставку і представники Всеукраїнської козацької дитячої організації «Дніпровська січ» (на знімку). Головний отаман Володимир Гнатюк, переглядаючи знімки, щоразу дивувався, з якою любов’ю автори підійшли до їх створення. А юні козачата виконали для присутніх кілька пісень.

Окрім фотовиставки, також було презентовано кілька наукових праць Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І. Кураса НАН України. Зокрема, такі видання, як «Український вибір», «Україна в політичних системах ХХ століття», «Винниченко та Петлюра: політичні портрети революційної доби».