«Дельфін» відчиняє двері

Після значної реконструкції у Донецьку відбулося відкриття спортивного комплексу «Дельфін» з 50-метровим плавальним басейном. На урочистій церемонії були присутні президент НОК України Сергій Бубка, голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк, донецький міський голова Олександр Лук’янченко, народні депутати Рінат Ахметов, Борис Колесников, Володимир Ландик та інші.

Окрім басейну, на базі якого буде створено ДЮСШ з плавання, стрибків у воду і синхронного плавання, в спортивному комплексі є тренажерний та спортивний зали.

Турнірна хроніка

Вітрильний спорт. Окленд (Нова Зеландія). Чемпіонат світу в класі «RS: X». Україну в Окленді представляють Максим Оберемко і Ольга Масливець. До речі, подружня пара.

Третього дня чемпіонату відбувалися п’яті перегони, і їх виграла наша Ольга. Після досить скромних перших стартів Масливець помітно поліпшила своє становище в загальній класифікації. Після шести перегонів вона посідає двадцяте місце.

У змаганнях чоловіків Максим Оберемко поки що йде на 29-у місці. Позавчора кримчанин у шостих перегонах показав десятий результат. А вчора на чемпіонаті світу був день відпочинку.

Бокс. Мехіко (Мексика). У штаб-квартирі WBС визначено місця проведення й організаторів низки знакових боїв. Так, німецька компанія «Юніверсум» виграла тендер на право проведення поєдинку між нашим Володимиром Вірчисом і кубинцем Гуаном Карлосом Гомесом. Боси «Юніверсум бокс промоушн» готові заплатити за таке право 412 тисяч доларів.

Промоутер українського боксера Клаус-Пітер Коль сказав: «Ми щасливі перемогти на цьому аукціоні. Ми працюємо з Володимиром, ведемо його й готуємо. Дуже радий, що такий важливий бій він проведе в Німеччині, за підтримки своїх трибун».

Зустріч першого і другого номерів рейтингу WBC — відповідно Володимира Вірчиса і Карлоса Гомеса надасть право її переможцеві стати обов’язковим претендентом на чемпіонський бій за титул чемпіона світу.

Володимир Вірчис на професіональному ринзі провів 25 боїв і 24 із них виграв. Єдиної поразки він зазнав у березні 2006 року, поступившись за очками нинішньому чемпіонові світу за версією WBA Русланові Чагаєву з Узбекистану.