Кабінет Міністрів на своєму вчорашньому засіданні затвердив програму «Український прорив: для людей, а не політиків» і передає її на розгляд Верховної Ради. Отже, уряд вклався у відведені законодавством строки (30 днів з дня обрання) для затвердження програми дій уряду. Цей термін спливав 17 січня.

За словами першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова, затвердженню остаточного варіанта документа передувала копітка робота: розглянуто близько трьох тисяч пропозицій. Лише протягом вечора й ночі було враховано 300 пропозицій, які надійшли під час обговорення документа в Українському домі від Національної академії наук, ради коаліції демократичних сил і Президента.

Водночас, як уточнила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, доопрацьована програма діяльності уряду відображає всі пріоритети, сформовані в посланні Президента Віктора Ющенка до парламенту і українського народу.

Кабінет Міністрів затвердив також список об’єктів приватизації на 2008 рік. Загалом, поточного року планується приватизувати 28 підприємств, зокрема 67 відсотків акцій Укртелекому та Одеський припортовий завод.

Юлія Тимошенко наголосила, що приватизації відбуватимуться виключно на відкритих аукціонах, і тіньових та напівтіньових схем у країні більше не буде. Уряд, за її словами, укладатиме з майбутніми власниками угоди, в яких першою частиною затверджуватиметься стратегічний план підприємства, де прописуватимуться напрями його діяльності та кількість залучених інвестицій. Другий розділ «писатиметься колективом підприємства» з урахуванням аспектів соціального захисту працівників. А третій — розроблятиметься місцевою владою спільно з усіма міністерствами щодо запровадження правильного рівня оподаткування тощо.

Юлія Тимошенко повідомила, що у вівторок вона провела зустріч з керівництвом «Міттал Стіл» на предмет виконання підприємством домовленостей перед працівниками «Криворіжсталі».

«Можу сказати, що на «Криворіжсталі» значно збільшено обсяги виробництва. Зарплати підвищено так, як передбачено. Екологічні процедури проводяться, держава і бюджет отримують на мільярди гривень більше, ніж отримували до приватизації цього об’єкта», — зазначила вона.

* * *

Прем’єр-міністр очолила оргкомітет Євро-2012

Організаційний комітет з підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року очолить Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Заступниками голови комітету стануть президент ФФУ Григорій Суркіс, міністр з питань сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко та керівник Національного агентства з питань підготовки і проведення Євро-2012 Євген Червоненко.

План дій із підготовки до Євро-2012 має бути підготовлений українським урядом і поданий до Верховної Ради України до 13 лютого.