Справа Кравченка триває...

Футбол. Бюро ПФЛ після засідання в справі Костянтина Кравченка прийняло таке рішення: протягом тижня «Дніпро» повинен розірвати контракт із футболістом і укласти договір про перехід гравця в «Шахтар» за 25 мільйонів гривень. При цьому ПДВ має бути сплачений із цієї суми. Гендиректор «Дніпра» Андрій Стеценко висловив незгоду з таким рішенням. Дніпряни вимагають від «гірників» 30 мільйоннів гривень. Отож «Дніпро» має намір подати апеляцію до контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

Якщо її не задовольнять в українських футбольних інстанціях, дніпропетровці звернуться до міжнародного спортивного арбітражного суду. Хоча, як вважає агент футболіста Олег Єрьомін, «Дніпру» навряд чи вдасться домогтися свого. «Позиція «Шахтаря» і гравця майже на сто відсотків виграшна», — сказав пан Єрьомін...

Бюро ПФЛ оштрафувало «Шахтар» на 35 тисяч гривень за те, що керівництво команди вступило у відносини з гравцем, котрий має контракт з іншим клубом.

Стережися, Луческу!

А тим часом тепер уже колишній нападник донецького «Шахтаря» Крістіано Лукареллі став гравцем італійської «Парми». Цей клуб Серії А викупив контракт гравця за 5,7 мільйона євро. Влітку минулого року «Шахтар» придбав Лукареллі за вісім мільйонів євро із зарплатою у три мільйони євро на рік. Важко повірити, що на новому місці вже не молодий форвард отримуватиме більше.

Причину цього переходу футболіст пояснив бажанням постійно бути на очах у тренера «Скуадри адзурри». Адже він сподівається виступити за цю команду на Євро-2008. Як відомо, фінальна частина цього турніру відбудеться в Швейцарії та Австрії.

Прощаючись із «Шахтарем», Крістіано чи то всерйоз, чи то жартома сказав, що повернеться в Донецьк років через п’ять-шість ... працювати тренером «гірників».

Хорвати готуються

Тренер збірної Хорватії, суперника збірної України у відбірній групі до чемпіонату світу-2010, Славен Біліч, на товариський матч проти збірної Нідерланів, який відбудеться 6 лютого, викликав 18 футболістів. Воротарі — Стіпе Плетікоса («Спартак», Росія, Москва), Ведран Руньє («Ланс», Франція); оборонці —Ведран Чорлука («Манчестер Сіті», Англія), Даріо Шиміч («Мілан», Італія), Роберт Ковач («Боруссія», Німеччина, Дортмунд), Йосип Шимуніч («Герта», Німеччина), Даріо Кнезевич («Ліворно», Італія), Хрвойє Вейіч («Томь», Росія); півоборонці — Ніко Ковач («Зальцбург», Австрія), Даріо Срна («Шахтар», Україна, Донецьк), Лука Модрич («Динамо», Загреб), Ніко Кранчар («Портсмут», Англія), Йєрко Леко («Монако», Франція), Марко Бабич («Бетіс», Іспанія), Даніель Праньїч («Геренвен», Нідерланди), Юріца Враньєш («Вердер», Німеччина), Іван Ракітич («Шальке-04», Німеччина); нападники — Едуардо да Сілва («Арсенал», Англія), Младен Петрич («Боруссія», Німеччина, Дортмунд), Івіца Олич («Гамбург», Німеччина).