Вчора Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Віктором Ющенком і Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це повідомила прес-служба глави держави.

На початку зустрічі Віктор Ющенко поставив вимогу досягти єдності дій органів влади, усунувши в їхніх відносинах зайву конкуренцію та дублювання функцій. У зв’язку з цим секретаріат Президента та Кабінет Міністрів отримали доручення глави держави спільно розробити регламент роботи секретаріату, уряду та Верховної Ради, який зробив би їхню співпрацю максимально узгодженою.

Арсеній Яценюк, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко проаналізували стан виконання актів Президента Кабінетом Міністрів. Окрім того, до порядку денного спільних консультацій внесено тему прийняття у парламенті пакета законопроектів, направлених Президентом як невідкладні. Нагадаємо, глава держави наполягає, щоб розгляд цих документів відбувся на пленарних засіданнях парламенту ще на першій сесії.

Коментуючи пріоритети законодавчої роботи, Віктор Ющенко висловив категоричне застереження про недопустимість ревізії погодженого уповноваженими представниками від обох суб’єктів коаліції проекту закону «Про Кабінет Міністрів України». Цей документ, зокрема, був внесений Президентом на розгляд парламенту як невідкладний.

Глава держави також указав на необхідність своєчасного початку роботи Національної конституційної ради. Президент торкнувся і доопрацювання проекту програми діяльності Кабінету Міністрів. Він поставив вимогу, щоб цей документ враховував положення президентського послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище країни, яке буде представлено найближчим часом.

А основний акцент під час обговорення ситуації з поверненням знецінених заощаджень вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР глава держави зробив на запобіганні ризикам. Голова Верховної Ради, Президент і прем’єр обмінялися думками і стосовно забезпечення ядерної безпеки та вдосконалення управління атомними електростанціями.