Луганськ

Луганське регіональне відділення Асоціації міст України і громад рекомендує міським радам області не затверджувати місцеві бюджети на 2008 рік у разі, якщо не буде враховано пропозиції глав міст.

«У зв’язку з тим, що державний бюджет припускає необґрунтоване збільшення дохідної частини місцевих бюджетів, збільшення обсягів коштів, що передаються до держбюджету, а також через нестачу 8,4 мільярда гривень (за розрахунками асоціації) на виконання делегованих повноважень на рівні законодавства, реально виникла загроза незбалансованості місцевих бюджетів навіть у витратах на фінансування захищених статей. Посилюється також централізація управління. Головними розпорядниками коштів є профільні міністерства, а не місцеві бюджети», — коментує луганський голова Сергій Кравченко.

У зв’язку з погіршенням фінансової ситуації органів місцевого самоврядування порівняно з минулим роком, Луганське регіональне відділення Асоціації міст і громад прийняло рішення надіслати Президентові, Прем’єр-міністрові й Верховній Раді звернення з вимогою збільшити в 2008 році обсяги витрат місцевих бюджетів на 8,7 млрд. гривень. Крім того, пропонується ліквідувати Тендерну палату, а її повноваження передати в органи місцевого самоврядування, надавши їм можливість самостійно вирішувати питання штатного розкладу виконкомів місцевих органів. Що стосується коштів державних субвенцій, то їх пропонується переказувати в бюджети міст напряму.

Алла АНТІПОВА.

ЛУЦЬК

Перервана трансляція сесії

Курйозний випадок стався вчора в Луцьку під час трансляції в прямому ефірі Волинським обласним державним телебаченням засідання XVІІ сесії обласної ради.

Не встиг голова облради Анатолій Грицюк оголосити порядок денний, як з екранів телевізорів зникла картинка. Коли телевізійники взялися з’ясовувати причини зупинки трансляції, то виявили обрив кабеля, прокладеного з залу засідання до пересувної телевізійної станції, і пса, який перегриз його. Собаку від кабелю відігнали, обрив ліквідували і трансляцію продовжили. Дехто з депутатів, дізнавшись про цю історію, під час перерви жартома пропонував доповнити порядок денний ще одним питанням: про боротьбу з бродячими собаками.

А якщо серйозно, то проблема ця стоїть у Луцьку досить гостро. Щороку сотні городян потерпають від укусів бездоглядних тварин. Міська ж влада, попри всі обіцянки, поки що її вирішити не змогла.

Микола ЯКИМЕНКО.